''Het was mooi om te zien hoe Andersen zich vastbeet in Dolberg''

13 maart 2017 om 10:29 | Bron: Tubantia

FC Twente verloor zondagmiddag met 3-0 op bezoek bij Ajax en volgens Leon ten Voorde lieten de bezoekers uit Enschede zich in de tweede helft te gemakkelijk naar de slachtbank leiden.  

"Twente had z'n zaakjes in defensief opzicht lange tijd best aardig voor elkaar", blikt hij terug in de Tubantia. "In het duel tussen de twee jongste ploegen van de eredivisie, was het bijvoorbeeld mooi om te zien hoe Joachim Andersen zich vastbeet in zijn talentvolle Deense landgenoot Kasper Dolberg. Andersen stond daarin aanvankelijk niet alleen", constateert Ten Voorde.

"Het jeugdige Twente verdedigde tactisch volwassen en gedisciplineerd en gaf tegen het voor rust loom opererende Ajax niet veel weg. En als Ajax al eens dreigend doorkwam, dan was daar altijd nog doelman Nick Marsman", legt hij uit. "De goalie die de laatste weken sowieso al in een goede vorm verkeert, was gisteren de beste Tukker en hield voor rust Traore tot twee keer toe van scoren af", aldus Ten Voorde, die zag dat het verzet na de 1-0 gebroken was. 

"Vanuit Twents oogpunt was het teleurstellend dat een van de weinige routiniers in het elftal zich bij de openingstreffer zo gemakkelijk opzij liet zetten", vervolgt hij kritisch. "Mateusz Klich ging veel te slap het duel aan met Davy Klaassen, waarna de Ajax-aanvoerder Amin Younes vond. De aanvaller, die zelden scoort, vond uitgerekend tegen Twente zijn rendement plots terug", besluit Ten Voorde veelzeggend. 

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media