Jensen tevreden: ''Het gaat mij wel aardig af in de Ziyech-rol''

13 maart 2017 om 22:30 | Bron: VoetbalPrimeur

Fredrik Jensen heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Twente. De aanvallende middenvelder speelde de laatste wedstrijden als 'nummer tien' en die rol bevalt hem goed. 

"Het gaat met mij wel aardig af in de Ziyech-rol", vertelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik maak veel minuten, maar uiteindelijk gaat het om het maken van doelpunten en geven van assists. Dat moet ik nog meer gaan doen. Hopelijk kan dat in de laatste wedstrijden van het seizoen gebeuren", aldus Jensen, die beseft dat zijn spel niet te vergelijken is met zijn voorganger Hakim Ziyech. 

"Nee, we zijn twee totaal verschillende spelers", reageert hij. "Hakim heeft de bal graag in zijn voeten, terwijl ik juist veel diepte in mijn spel heb. Ik voel daarom geen speciale druk in de Ziyech-rol. Maar Hakim is een geweldige speler, dat heb je vandaag (zondag, red.) ook kunnen zien. En als je ziet wat Hakim vorig seizoen heeft laten zien… Hij was zó belangrijk voor ons. Daarom heeft hij de stap gemaakt. Ooit hoop ik ook zo'n stap te kunnen maken", besluit Jensen. 

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Rik-FCT - 14 maart 2017 om 10:52

    Gaat hij nu al naast zijn schoenen lopen? Eerst zichzelf in de Ziyech rol plaatsen om vervolgens te zeggen dat hij een ander type voetballer is. Dan zit je dus toch niet in de Zicyech rol? Ik ben verward.

Nieuwe media