Renes wilde geen groots afscheid: ''Maar dat kunnen we niet maken''

13 maart 2017 om 19:20 | Bron: Radio Oost

Het overlijden van teammanager Toon Renes is een klap voor FC Twente. Volgens commercieel directeur Jan van Halst heeft de man veel voor de club betekend. "We nemen afscheid van iemand die onze club groot en professioneler heeft gemaakt."

"Met ziel en zaligheid zette hij zich dag en nacht in voor de club”, zo laat de bestuurder weten in gesprek met Radio Oost. “Het was een op geheel eigen wijze superprofessionele medewerker die ervoor zorgde dat het elftal en het trainersstaf optimaal kon functioneren. Hij accepteerde het ook op geen enkele wijze als spelers zich niet met ziel en zaligheid inzetten voor de club of de kantjes eraf liepen. Daar zat hij als een havik bovenop.”

Van Halst en Renes spraken elkaar vrijdag nog. "Zijn woorden waren toen: 'ik ben blij dat de club weer een beetje op de rit staat, Jan. Pas goed op Twente.' Dat tekent hem ook weer: niet over zijn eigen ziekte praten, maar over de club." Woensdag kunnen fans afscheid van Renes nemen in het stadion. "Als het aan Toon lag, wilde hij een afscheid in totale anonimiteit. Maar dat kunnen we niet maken. Hij heeft zoveel betekend voor de club."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media