''Hij overleefde alle stormen en was een niet weg te denken monument''

14 maart 2017 om 15:37 | Bron: TC Tubantia

Toon Renes is overleden. De markante persoonlijkheid was jarenlang elftalleider bij FC Twente, maar stopte afgelopen seizoen vanwege zijn ziekte. Leon ten Voorde bewaart warme herinneringen aan Renes.

"Hoe zou je Toon Renes na al die jaren FC Twente moeten typeren?", vraagt Ten Voorde zich af in zijn column in TC Tubantia. "Je zou hem er geen plezier mee doen om nu allerlei loftuitingen uit de kast te halen. Renes heeft namelijk nooit z'n best gedaan om door door iedereen aardig te worden gevonden. De man mocht je, of mocht je niet, nuances waren niet aan hem besteed en van de kleur grijs had hij nooit gehoord."

Renes heeft veel betekend voor FC Twente. "Hij ontpopte zich tot de grote regelneef van de club, die alles tot in details regelde. Renes was veel meer dan elftalleider alleen", weet Ten Voorde. "Renes groeide uit tot een markante persoonlijkheid, die bekend was in de gehele voetballerij. Ook in Zeist , want ver voordat de huisjurist Van Benthem van Feyenoord allerlei gestraften vrij wist te krijgen, deed Renes dat op de achtergrond al voor Twente. Renes was goed met scheidsrechters en maakte daar in het belang van de club dankbaar gebruik van."

Aan de vele steunbetuigingen te zien was Renes toch ook geliefd bij veel spelers. "Zonder Toon was de selectie niet compleet", aldus Ten Voorde. "Allerlei trainers en spelers gingen, maar hij overleefde alle stormen en was een niet weg te denken monument. In de laatste jaren nam zijn gezondheid af en en later werd duidelijk dat hij was getroffen door kanker. Zondagavond kwam er een eind aan het leven van iemand die getrouwd was met FC Twente. Eigenlijk stierf hij al toen hij niet meer dagelijks de gang naar het trainingscomplex kon maken." De volledige column is hier te lezen.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media