'Mokotjo twijfelt over nationale ploeg Zuid-Afrika vanwege transferwens'

14 maart 2017 om 16:29 | Bron: The Star

Kamohelo Mokotjo komt mogelijk niet meer in actie voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika. De middenvelder van FC Twente is opgeroepen voor Bafana Bafana, maar wellicht mag Mokotjo geen interlands meer spelen voor Zuid-Afrika. Mokotjo heeft immers een Nederlands paspoort gekregen.

"We hebben de club en de speler zelf een brief gestuurd om te weten hoe dit alles van invloed is op zijn toekomst bij de nationale ploeg", laat woordvoerder Dominic Chimhavi van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond weten aan The Star. Mokotjo is door interim-bondscoach Owen da Gama geselecteerd voor de interlands tegen Guinee-Bissau en Angola later deze maand. De keuzeheer gaf toe niet op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen rond het paspoort van Mokotjo.

Een anonieme bron laat weten dat Mokotjo zijn Zuid-Afrikaanse nationaliteit af wil staan, zodat hij als Nederlands staatsburger makkelijker een andere club in Europa kan vinden. "Hij heeft niet genoeg optredens voor Bafana Bafana", geeft de bron aan. "Vorig jaar verhuisde Mokotjo bijna naar Engeland, maar vanwege de strenge werkvergunning ging de transfer niet door. Hij wil met zijn Nederlandse papieren voor elke club binnen de Europese Unie kunnen spelen, ondanks het feit dat hij geen 75 procent van de interlands achter zijn naam heeft staan."

Mokotjo kwam in november 2015 voor het laatst uit voor Zuid-Afrika. Als de middenvelder nog steeds uit wil en kan komen voor de nationale ploeg, dan stapt Mokotjo komend weekend na de wedstrijd tegen Roda JC op het vliegtuig naar Zuid-Afrika.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media