Mooie anekdote over Renes: ''If you don't hear it, heb je een problem met je oren''

14 maart 2017 om 21:05 | Bron: TwenteSport.com

Toon Renes was ruim dertig jaar werkzaam bij FC Twente. Afgelopen zomer stopte hij als elftalleider van de Tukkers, vanwege een ziekte. Deze week overleed Renes op 70-jarige leeftijd. Gijs Eijsink besteedt nu in zijn column aandacht aan Renes.

"Hoeveel woorden hebben we in de loop der jaren wel niet met hem gewisseld", vraagt Eijsink zich af op de website van TwenteSport.com. "Na de wedstrijden, na trainingen, zomaar even op het trainingscentrum in Hengelo waarvan hij de informele directeur was. Toon was een uniek mens. Van hem was er absoluut in de verste verte geen tweede. Nergens op de wereld is iemand te vinden die zijn dubbelganger zou kunnen zijn."

"Toons wijsheden over voetbal en over de wereld, over managers en over politiek, over armen en rijken, dat zijn onvergetelijke herinneringen", vervolgt Eijsink. "Hij was nukkig, nuchter en recht voor de raap, met harde, duidelijke oordelen over van alles en nog wat. Hij had een goede kijk op het beleid van de bond of van de club die hij tientallen jaren gediend heeft."

Eijsink heeft ook nog een mooie anekdote over Renes. "Hij was erbij toen Twente de beker won en de titel en nogmaals de beker. Hij reisde met de club tientallen keren Europa door en maakte ook de afgang mee van de laatste jaren. Uiteraard moest Toon zich dan ook regelmatig in de Engelse taal uitdrukken. Wout Brama vergeet nooit meer dat Toon in de spelersbus tegen Gakhokidze riep: 'Ik schreeuw it three times and if you don't hear it, heb je een problem met je oren'."

De volledige column van Gijs Eijsink is hier te lezen.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media