FC Twente Vrouwen blij met kampioenspoule: ''Dat is onze redding, ja''

15 maart 2017 om 15:16 | Bron: Tubantia

Voor de FC Twente Vrouwen dreigt een historisch slecht jaar. Zo zijn de dames al uitgeschakeld in het bekertoernooi en staan ze maar liefst negen punten achter op koploper Ajax. Het lijkt erop dat de ploeg van trainer Tommy Stroot dit seizoen buiten de prijzen valt. 

Vorige week werden de Tukkers in de beker uitgeschakeld door hekkensluiter PEC Zwolle. Ook in de competitie gaat het dit seizoen alles behalve vlekkeloos. De achterstand op Ajax is al negen punten. FC Twente heeft bovendien nog de lastige wedstrijden met ADO Den Haag en PSV op het programma. De kampioenspoule kan voor de Tukkers nog een reddingsboei zijn, beseft ook Jill Roord. "Dat is nu onze redding, ja", vertelt ze in VV Kicks.

"Dat zijn voor ons de wedstrijden waar het om gaat", vervolgt de talentvolle speelster. "Het is ook alleen maar beter, want dan krijg je meer weerstand dan wanneer je tegen de onderste vier speelt", legt Roord uit. Om kans te maken op de titel, moeten de FC Twente Vrouwen nog liefst tweemaal van Ajax winnen. Dat lukte dit seizoen nog geen enkele keer. Mocht FC Twente geen prijs winnen, is dat voor het eerst sinds 2012. In 2013, 2014, 2015 en 2016 werd het kampioenschap behaald. In 2015 pakte Twente ook nog de beker.

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Henry1949 - 16 maart 2017 om 10:35

    Tja, nieuwe trainer hé! Plus het verlies van nogal wat kwaliteit.

Nieuwe media