Hake innovatief: ''Na elke wedstrijd krijgen de jongens clipjes toegestuurd''

15 maart 2017 om 07:29 | Bron: TC Tubantia

Bij FC Twente hebben de spelers sinds kort de mogelijkheid om beelden van hun eigen spel al binnen een uur terug te kijken op hun eigen mobiele telefoon, zo weet de Tubantia te melden. 

''Een uur na elke wedstrijd krijgen de jongens clipjes toegestuurd, waarin ze zichzelf in actie zien'', laat trainer René Hake weten in de krant. Vooral assistent-trainer Boudewijn Pahlplatz en keeperstrainer Eric Weghorst zijn hierin belangrijk. Gedurende de wedstrijden van de Enschedese club volgen zij het duel achter een beeldscherm. Bij ieder balcontact van een FC Twente-speler wordt een knop in gedrukt. ''Aan de hand van een computerprogramma worden al die klikjes gekoppeld aan de video-beelden'', vervolgt Hake.

De oefenmeester laat de spelers ook wel eens opdrachten maken. ''Soms geven we ze ook huiswerk mee'', stelt Hake. ''Dan zeggen we bijvoorbeeld tegen speler X dat hij zijn spel moet analyseren, waardoor we er de volgende dag aan de hand van de beelden op terug kunnen komen. Dat ze hun eigen beelden moeten bekijken, hoort ook bij het prof zijn. Ze moeten zich ervan bewust worden dat bij topvoetbal meer komt kijken en dat ze ook buiten het veld moeten leven als een prof'', besluit hij.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media