'Waardig' afscheid Renes: ''Hoop dat hij het stiekem heel erg mooi gevonden heeft''

16 maart 2017 om 09:42 | Bron: RTV Oost

FC Twente heeft woensdagavond bij een speciale bijeenkomst in De Grolsch Veste afscheid genomen van voormalig teammanager Toon Renes, die zondag op zeventigjarige leeftijd overleed. Wout Brama was een van de mensen die de kist van Renes het stadion binnendroeg.

"Het was een bijzondere man", reageert de oud-speler van FC Twente tegenover RTV Oost. "Het was iemand die wars was van op de voorgrond treden. Dat is nu een beetje anders, want hij is het middelpunt van de belangstelling. Hij is er helaas niet meer bij, maar hier kon hij niet onderuit en we wilden hem een waardig afscheid geven. Ik denk dat dat wel gelukt is. Ik denk dat hij toch wel trots was om te zien hoeveel oud-spelers en mensen waar hij mee gewerkt heeft, dat die allemaal zijn gekomen voor hem. Hij hield absoluut niet van het circus, maar ik hoop dat hij het stiekem heel erg mooi gevonden heeft."

Brama zal Renes missen als teammanager. "Het was een 'one of a kind', echt er was er maar één zoals Toon. Soms was dat misschien ook maar goed. Heel veel mensen vonden hem nukkig, nors en een beetje bot, maar als je hem goed kende dan vond ik dat hij altijd heel 'echt' was, heel oprecht en eerlijk. Dat vind ik een hele mooie persoonlijkheid in mensen. Dat had hij echt voor honderd procent. Dat heb ik altijd heel erg gewaardeerd in hem", aldus de Almeloër.

Niet iedereen kon goed door één deur met Renes. "Journalisten was hij niet de grootste vriend van", erkent Brama. "Dat komt omdat hij de spelers wilde beschermen en daarmee ook de club FC Twente, waar hij natuurlijk een heel groot hart voor had. Hij ging voor de spelers door het vuur en die wist hij ook echt voor zich te winnen op die manier. Dan was de media toch vaak een beetje de vijand."

Rijk is Renes niet geworden in zijn tijd bij FC Twente. "Toon deed het eigenlijk voor nul. Hij had alleen een telefoon van de club en voor de rest kreeg hij helemaal niets. Het was een vrijwillige functie bijna, terwijl de teammanager een fulltime job is. Jan van Halst verwoordde dat goed door te zeggen dat hij heeft de standaard gezet voor de rest van de teammanagers en dat die functie enorm gegroeid is. Het wordt echt een zware opvolging wordt", besluit Brama.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media