''FC Twente het gevoel geven dat in dit stadion niets te halen valt''

16 maart 2017 om 14:36 | Bron: Roda JC

FC Twente gaat vrijdagavond op bezoek bij Roda JC, dat in degradatiezorgen verkeert. De Limburgers staan op de zestiende plek in de Eredivisie en hebben slechts drie punten voorsprong op hekkensluiter Go Ahead Eagles. Toch is het vertrouwen bij Roda JC groot. De ploeg van trainer Yannis Anastasiou won vorige week met 3-1 van FC Groningen.

"Vanaf de eerste minuut hebben wij FC Groningen laten voelen hoe graag wij die wedstrijd wilden winnen", zegt Anastasiou op de officiële website van Roda JC. "Als collectief hebben wij Groningen opgejaagd door veel druk naar voren te zetten en de duels te winnen. We toonden durf en lef, pakten het initiatief waardoor we het meeste balbezit hadden. In mijn tijd als speler voelde ik het als een tegenstander je echt kapot wilde spelen en je het gevoel gaf dat er niets te halen viel. Dat is het Roda JC waar we naar toe willen en dat ik wil zien."

Anastasiou spreekt ook vrijdag van een cruciale wedstrijd. "Ook FC Twente heeft een goed voetballende ploeg die afgelopen week nog met een goede organisatie lang stand hield tegen Ajax", geeft hij aan. "Het is een team met individueel goede spelers die we zeker niet de ruimte mogen geven. Toch zullen we ook vrijdag vooral naar onszelf moeten kijken. In de thuiswedstrijden na de winterstop hebben we goed gepresteerd. Na de winterstop hebben we drie thuisduels gewonnen en ook Feyenoord en Ajax hadden het heel lastig tegen ons. Dat geeft vertrouwen aan het team en de supporters."

"Met dezelfde overtuiging moeten we tegen FC Twente vechten voor iedere bal", vervolgt de oefenmeester. "Dat is de enige instelling die voor mij acceptabel is. Elke speler moet in zichzelf én in zijn teamgenoten geloven. Met nog vier thuisduels voor de boeg hebben wij alles nog in eigen hand. Daarom moeten we ook FC Twente vanaf de eerste minuut het gevoel geven dat in dit stadion niets te halen valt."

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    alles - 16 maart 2017 om 14:53

    Dat zou makkelijk gaan voor roda als twente met dezelfde instelling voetbalt zoals tegen Ajax.    Het wordt weer eens ouderwets ergeren.

    Ik denk 3-1 of 2-0 voor roda.

Nieuwe media