Dramatische uitreeks voor FC Twente: ''Er valt genoeg te winnen''

16 maart 2017 om 17:58 | Bron: RTV Oost

FC Twente gaat vrijdagavond op bezoek bij Roda JC. De ploeg van trainer René Hake heeft dit seizoen veel moeite met het winnen van uitwedstrijden. FC Twente staat zevende in de Eredivisie, maar wist van de laatste acht uitduels er slechts één te winnen.

"Uitwedstrijden is de laatste weken qua winst niet onze favoriete bezigheid, dus in dat opzicht valt er veel te winnen", zegt trainer René Hake dan ook tegen RTV Oost. FC Twente won op 29 januari bij PEC Zwolle, maar speelde gelijk tegen PSV, Willem II, Excelsior en ADO Den Haag. Daarnaast werd er verloren bij NEC, Vitesse en Ajax.

Hake probeert de vinger op de zere plek te leggen. "Het heeft met heel veel dingen te maken", aldus de oefenmeester, die denkt dat de ambiance bij Ajax een rol heeft gespeeld. "Dat zal zeker een onderdeel zijn, maar we moeten ook nauwkeuriger zijn en sneller in onze keuzes. Door de druk van Ajax kwam je niet aan je kwaliteit toe en dan kom je niet goed genoeg aan het voetballen toe om er uiteindelijk echt een wedstrijd van te maken."

Met Roda JC treft FC Twente een onberekenbare tegenstander. "Er is veel wisselvalligheid bij Roda JC", constateert Hake. "Maar dat is niet raar, gezien de vele nieuwe spelers en de vele wisselingen die er regelmatig in het elftal zijn. Des te meer zullen we moeten oppassen voor zulke tegenstanders die het moeilijk hebben en nog vechten voor lijfsbehoud."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media