'Markelo' trots op 20-jarig jubileum: ''We hebben nu een kleine 600 leden''

17 maart 2017 om 14:33 | Bron: Tubantia

De supportersvereniging van FC Twente Markelo viert dit seizoen haar 20-jarige jubileum. Oprichters Andre Leunk en Dyana Driezes zijn trots op het ontstaan van de allereerste supportersvereniging van de club uit Enschede. 

"Er zaten jongens in de vakken P, PP en Q, versnipperd door het stadion", vertelt Leunk in gesprek met de Tubantia. "We vroegen ons af waarom we elke keer in een rij auto's achter elkaar aan reden, terwijl we allemaal op dezelfde plek moesten zijn. Daar kwam het idee uit voort om vervoer te regelen voor de Markelose jongens. Met z'n allen in een bus richting het stadion, lachen. Toen hebben we de vereniging opgericht", legt hij uit. 

Het ledenbestand kreeg in 2001, het jaar van de bekerfinale, een enorme impuls. "Wie een kaartje wilde moest lid worden van de vereniging", vervolgt hij. "Nog voor de bekerfinale werd gespeeld hadden we ineens 500 leden. Succes trekt mensen aan, dat zag je ook rond het kampioenschap van FC Twente. Maar van de leden die zich toen hebben aangemeld zijn de meesten blijven hangen. We hebben nu een kleine 600 leden", aldus Leunk.

Elke thuiswedstrijd rijden er nu maar liefst vijf bussen vanaf Toornsmit naar de Grolsch Veste, maar bang voor ruzie of andere narigheid is hij niet. "Iedereen kent elkaar, je haalt niet snel wat uit", verklaart hij. "De leden houden elkaar onderweg in de gaten, waardoor er nooit gedoe is. Het is een vreedzaam volkje. Ouders sturen met een gerust hart hun kinderen mee met de supportersclub", besluit Leunk tevreden. 

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    fjacobs - 17 maart 2017 om 18:18

    Op naar de volgende 20 jaar. Trots.

Nieuwe media