FC Twente Vrouwen aast op revanche: ''Dat zal al genoeg motivatie zijn''

17 maart 2017 om 17:50 | Bron: FC Twente

De FC Twente Vrouwen nemen het vrijdagavond in Hengelo op tegen PEC Zwolle en trainer Tommy Stroot aast op revanche. De Tukkers werden afgelopen weekend door de Zwolse ploeg uitgeschakeld in de strijd om de KNVB Beker.

“Het was een typische bekerwedstrijd", blikt de oefenmeester terug op de clubsite. "De nederlaag, en daarmee de uitschakeling, kwamen wel onverwacht. We kwamen 2-0 achter, maar dan knokken we onszelf goed terug tot 2-2. Daarna lopen we tegen de rode kaart aan, waardoor het lastig wordt. We hadden maar één kansje af moeten maken, maar dat hebben we niet gedaan. Met tien tegen elf gaat ook de tegenstander kansen krijgen. PEC Zwolle scoort wel en gaat zo een ronde verder. Aan de ene kant balen we natuurlijk, maar nu kan alle aandacht naar de competitie. Daar mogen we ook niets meer laten liggen", aldus Stroot. 

De Duitse coach hoeft zijn speelsters waarschijnlijk niet te motiveren. “Het juichen van de speelsters van PEC Zwolle, zal waarschijnlijk voor onze ploeg al genoeg motivatie zijn om niet nog een keer tegen een nederlaag aan te lopen. Dat is ook niet nodig", meent hij. "We hebben een beter team en wij zullen de meeste wedstrijden die we tegen PEC Zwolle spelen winnen. In de KNVB Beker liep dat dan even anders, maar ik heb er vertrouwen in dat het vandaag anders gaat. We moeten ook, want anders wordt het gat nog groter en dan is het lastig om nog mee te doen om de titel. We moeten weer ons eigen spelletje spelen en dan gaat het goed komen", besluit Stroot optimistisch. 

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media