''We moeten het zelfvertrouwen zien terug te krijgen in de ploeg''

18 maart 2017 om 15:51 | Bron: FC Twente

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond dure punten verspeeld. Op bezoek bij PEC Zwolle Vrouwen keken de Tukkers al binnen zeven minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Uiteindelijk werd er nog een punt behaald, maar trainer Tommy Stroot zag het als een nederlaag.

“We weten hoe belangrijk het is om wedstrijden te winnen als we willen blijven aanhaken bij Ajax. Dan is het puntenverlies van vanavond enorm zonde en vervelend. Na zeven minuten keken we al tegen een 0-2 achterstand aan, waarna de resterende minuten in de eerste helft ook niet goed verliepen aan onze zijde”, zo laat de oefenmeester weten op de clubsite. “Zo kwam de tweede bal te vaak niet aan en leek de organisatie ook niet helemaal goed te staan. Ook zag je in het veld terug dat de meiden overdonderd waren door de vroege tegentreffers.”

“In de rust zijn we duidelijk naar elkaar geweest en hebben we afgesproken dat we in de tweede helft zouden gaan knallen. In de tweede helft kregen we ook meer ruimte van PEC, waardoor we meer kansen konden creëren. Uiteindelijk weten we nog terug te komen tot 2-2, maar hebben we ook teveel kansen laten liggen. Het miste vanavond aan zelfvertrouwen en daadkracht, zoals dit ook vorige week ontbrak. Dit weekend is het aan eenieder om na te denken hoe we dit zelfvertrouwen terugkrijgen in de ploeg, waarna we samen hard aan de slag gaan om de volgende wedstrijd weer volle bak te gaan”, aldus Stroot.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media