Zuid-Afrika bevestigt: Mokotjo toch afgereisd naar nationale ploeg

20 maart 2017 om 14:27 | Bron: SAFA

Kamohelo Mokotjo maakt toch deel uit van de nationale selectie van Zuid-Afrika. De middenvelder van FC Twente is toch afgereisd naar Johannesburg en daarna met Bafana Bafana vertrokken naar Durban.

Teammanager Barney Kujane heeft bevestigd dat Mokotjo inmiddels in Zuid-Afrika is. "We willen u laten weten dat Kamohelo Mokotjo is aangesloten bij de spelers die opgeroepen zijn", zegt Kujane op de website van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond. "Iedereen weet dat er onduidelijkheid is ontstaan nu Mokotjo Nederlands staatsburger is geworden. We hebben hem uitgenodigd voor het trainingskamp en of hij mag spelen wordt nu onderzocht door de Afrikaanse voetbalbond. Zodra wij meer duidelijkheid hebben, zullen we jullie hierover informeren."

Mokotjo heeft aangegeven toch uit te willen komen voor Zuid-Afrika, maar zal nu alleen trainen totdat hij speelgerechtigd is. Mokotjo is in december Nederlands staatsburger geworden en zou in eerste instantie niet meer uit willen komen voor de nationale ploeg. De middenvelder heeft echter al een WK-kwalificatieduel met Bafana Bafana gespeeld en zou sowieso niet meer voor Nederland mogen spelen. Als hij voor Oranje uit zou komen, dan kan Mokotjo makkelijker een transfer naar Engeland maken. Zuid-Afrika speelt deze maand oefeninterlands tegen Guinee-Bissau en Angola.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media