Rechtbank Almelo: beelden vuurwerkbom FC Twente opnieuw bekijken

20 maart 2017 om 17:02 | Bron: TC Tubantia en RTV Oost

De beelden van het gooien van een vuurwerkbom in De Grolsch Veste moeten worden bewerkt en opnieuw worden bekeken. Dat heeft de rechtbank in Almelo vandaag beslist, meldt TC Tubantia.

Een 62-jarige supporter van FC Twente uit Enschede wordt verdacht van het gooien van de vuurwerkbom na de wedstrijd tussen FC Twente en FC Utrecht in januari 2016, maar hij ontkent zelf. Hij stelt dat de bom van een hogere ring is gegooid en dat hij die alleen heeft weggetrapt.

Meerdere getuigen hebben de fan als dader aangewezen, maar filmbeelden van het incident leveren volgens de rechters (nog) geen onomstotelijk bewijs. Twee getuigen die al zijn gehoord, worden opnieuw gehoord. Het is de bedoeling dat zij de verbeterde beelden ook bekijken, waarna ze aan zouden moeten geven waar ze hebben gestaan en wat ze hebben gezien.

Eerder werd 120 uur taakstraf en drie maanden voorwaardelijk geëist tegen de FC Twente-supporter, maar de zaak wordt nu heropend. De rechtbank is van oordeel dat het onderzoek ter terechtzitting niet volledig is geweest en moet worden hervat. Volgens RTV Oost wordt de man voorlopig op vrije voeten gesteld. Wanneer de rechtszaak verder gaat, is nog niet duidelijk.

Overzicht

Reacties (5)

 • Avatar
  Koog - 21 maart 2017 om 07:37

  Benieuwd of ze ook die fuck AZ-ter te pakken hebben n.a.v. cobra gooien vanuit het uitvak in VAK 123!

 • Avatar
  janfctfan - 21 maart 2017 om 08:57
  zegt:

  Gelukkig ben je er niet doof van geworden TC. Lijkt me wel dat je donders schrikt.

 • Avatar
  Messi - 21 maart 2017 om 10:14
  zegt:

  Ben ik met je eens je schrikt je de pleurus met alle gevolgen van dien.fakkels rookpotten geen probleem mee

 • Avatar
  tukkerwolf - 21 maart 2017 om 10:23

  Stond er met mijn zoon ook niet ver vanaf. Hij is een tijjdlang bang geweest om nog naar het stadion te gaan. Laat de laffe dader zich melden. Zulk vuurwerk hoort niet in het stadion!

 • Avatar
  Pol! - 21 maart 2017 om 14:05
  tukkerwolf zegt:

  Stond er met mijn zoon ook niet ver vanaf. Hij is een tijjdlang bang geweest om nog naar het stadion te gaan. Laat de laffe dader zich melden. Zulk vuurwerk hoort niet in het stadion!

  De dader mag zich melden op een parkeerplaats met Graafschap-supporters.

Nieuwe media