Assaidi nog niet fit: ''Hij moet eerst zijn spieren aansterken, zodat hij meer kracht krijgt''

15 april 2017 om 10:26 | Bron: TC Tubantia

Oussama Assaidi is vanavond tegen NEC en ook volgende week tegen AZ niet inzetbaar voor FC Twente. De vleugelaanvaller is nog altijd niet volledig fit, nadat hij een jaar zonder club heeft gezeten. De Marokkaan volgt een individueel programma.

De aanvaller heeft al meerdere wedstrijden gespeeld en tegen PEC Zwolle zijn eerste treffer voor de Tukkers gescoord, maar hij is nog altijd niet fit genoeg. Dit komt mede door een spierblessure die hem enkele weken aan de kant hield. "We hadden ook kunnen doormodderen en hem af toe een minuut of 25 kunnen laten invallen, maar dat zou alleen maar frustraties opleveren", legt trainer René Hake uit in de Tubantia.

Hij traint voorlopig individueel om zo een inhaalslag te kunnen maken. "Het probleem bij Oussama is dat hij van het ene in het andere valt, omdat hij nog in disbalans is. Hij moet eerst zijn spieren aansterken, zodat hij meer kracht krijgt. En daar is hij het zelf ook helemaal mee eens", aldus Hake.

Overzicht

Reacties (5)

 • Avatar
  Tukker-19 - 15 april 2017 om 11:27

  Off topic:

  Is marko vejinovic niet wat voor ons? mag weg bij feyenoord

 • Avatar
  FCTwente10 - 15 april 2017 om 11:47

  Assaidi dit seizoen misschien nog wat minuten laten maken in jong Twente, kan hij een beetje zelfvertrouwen tanken en wat speelminuten maken. Voor het eerste elftal is hij (nog) geen meerwaarde, want wat heeft hij nou laten zien op die goal tegen PEC na? Gewoon nog wat laten spelen met jong en dan in de zomerstop veel zelf trainen en spieren aansterken. Wedstrijdritme krijgt ie dan wel in oefenwedstrijden in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Kunnen we volgend seizoen lekker van hem genieten.

 • Avatar
  Ket wiezel - 15 april 2017 om 12:12

  Blijf het een apart verhaal vinden dat hij zelfs voor zijn blessure maar niet fit werd. Liep al 2 maanden rond en kon nog niet eens een wedstrijd vol maken. Bij een club zoals Twente moet je toch na een week of 6 een speler d.m.v.een speciaal programma topfit kunnen krijgen. Het seizoen zit erop en het is maar te hopen dat Asaidi in de zomer verder voor zichzelf blijft trainen. Iets in mij zegt dat ik er een hard hoofd in heb...

 • Avatar
  Pol! - 15 april 2017 om 12:45
  Tukker-19 zegt:

  Off topic:

  Is marko vejinovic niet wat voor ons? mag weg bij feyenoord

  Ja, afhankelijk van zijn salariseisen.

 • Avatar
  EnschedeseBoss - 15 april 2017 om 12:54
  Tukker-19 zegt:

  Off topic:

  Is marko vejinovic niet wat voor ons? mag weg bij feyenoord

  Idd kan een goede toevoeging zijn voor onze fct

Nieuwe media