FC Twente-spits blijft maar scoren: ''Een kans bij hem is bijna altijd raak''

17 april 2017 om 15:29 | Bron: Voetbalprimeur

Enes Ünal is opgenomen in het Elftal van de Week van voetbalprimeur. De aanvaller van FC Twente was trefzeker tegen NEC. Uiteindelijk wisten de Tukkers overtuigend met 3-0 te winnen van de hekkensluiter.

“Tegen een armoedig NEC tekende Ünal zaterdagavond voor doelpunt nummer zestien en zeventien van het seizoen”, zo luidt de analyse. “De Turkse spits van FC Twente is een echte killer in het strafschopgebied. Een kans is bij hem bijna altijd raak.”

Taiwo Awoniyi hoorde tot de slechtste spelers van het weekend. “Geloof het of niet: de negentienjarige Awoniyi wordt dit seizoen door NEC gehuurd van Liverpool. Zou de Premier League-grootmacht stiekem de broer van de Nigeriaan naar Nijmegen hebben gestuurd? De Awoniyi die zaterdagavond negentig minuten lang liep te klunzen in Enschede, kan namelijk niet echt goed voetballen.“

Ook collega Gregor Breinburg bakte er weinig van. “De metgezel van Bikel op het middenveld van NEC leverde in de Grolsch Veste eveneens een wanprestatie. Breinburg slaagde er totaal niet in om zijn ploeg op de been te houden. Met de 3-0 nederlaag kwamen de Nijmegenaren uiteindelijk nog genadig weg.”

Overzicht

Reacties (2)

 • Avatar
  twentefan!! - 17 april 2017 om 17:27

  Als hij de penalty\'s mocht nemen was hij topscorer van de eredivisie geworden👍

 • Avatar
  Sabelrat - 17 april 2017 om 17:34

  Unal, Mokotjo, Klich.... het kloppend hart van dit Twente. Met Jenssen als coming man.

  Het is echt te hopen dat Unal nog een jaartje kan blijven anders wordt het lastig volgend jaar als Mokotjo ook vertrekt.

Nieuwe media