FC Twente-spits vooralsnog meest productieve tiener van Europa

17 april 2017 om 19:32 | Bron: TC/Tubantia

Eses Ünal is vooralsnog de meest productieve tiener van Europa, meldt de TC/Tubantia. Met zeventien doelpunten is de spits van FC Twente momenteel terug te vinden op een vierde plaats op de topscorersranglijst in Nederland.

Geen enkele speler onder de twintig jaar scoorde zoveel doelpunten als Ünal deed. De Tukkers spelen nog tegen AZ, Sparta Rotterdam en FC Groningen, waardoor de kans groot is dat de spits er nog enkele doelpunten bij gaat maken.

De negentienjarige spits van FC Twente wordt gevolgd door Ajax-speler Kasper Dolberg. De Deense voetballer is eveneens negentien jaar, en scoorde veertien keer voor zijn ploeg. De kans dat Ünal door een Europese tiener nog wordt ingehaald is dus klein.

Overzicht

Reacties (5)

 • Avatar
  alles - 17 april 2017 om 19:50

  Die is niet meer te houden...

 • Avatar
  twenteenschede - 17 april 2017 om 19:54

  Die boere van fc oss is dat niet wat voor volgend jaar ?

 • Avatar
  FC Twente 1965 - 17 april 2017 om 20:03
  twenteenschede zegt:

  Die boere van fc oss is dat niet wat voor volgend jaar ?

  Zie liever Parzyszek komen die is ook transfervrij

 • Avatar
  DeRailer - 17 april 2017 om 20:57

  zou mooi zijn als hij nog een jaar te zien is, dan ook meteen haisselbank halen van excelsior. transfervrij en een stuk sterker dan yeboah en seys

 • Avatar
  Fritsjeee - 17 april 2017 om 21:15
  FC Twente 1965 zegt:

  Zie liever Parzyszek komen die is ook transfervrij

  Nee alsjeblieft niet, die komt voetballend gezien nog veel te kort voor het eredivisie niveau. En daarnaast hoevaak hebben we een speler in de jupiler league die veel goals maakte zien falen in de eredivisie. Ik merk dat velen het niveauverschil onderschatten, zie bijv Leon de Kogel van GAE die raakt dit seizoen ook geen pepernoot. Je moet verdomd veel geluk hebben met een speler als Chadli die er meteen staat maar weinigen is het gegeven.

Nieuwe media