FC Twente dramatisch in corners: ''Veel zoden aan de dijk zet het niet''

19 april 2017 om 08:27 | Bron:

De kopgoal van Enes Ünal tegen NEC (3-0 winst) was dit seizoen pas het eerste doelpunt dat FC Twente produceerde uit een hoekschop. De Tukkers zijn hekkensluiter wat betreft het aantal goals uit een corner.

"PSV is tot nu toe kampioen in het nemen van hoekschoppen. De Eindhovenaren namen er 205 en scoorden daaruit 12 keer. Dat is iets minder dan 20% van hun totale aantal doelpunten (62). FC Twente maakt tot nu toe 44 doelpunten, waarvan dus één uit een corner. Dat is nog geen 3%. Tot nu toe nam Twente 138 keer een corner. Eén keer leverde dat een treffer op en dat mag je een buitengewoon schamel resultaat noemen. GA Eagles scoorde ook slechts één doelpunt uit een corner, maar nam er tien minder", zo schrijft journalist Gijs Eijsink namens TwenteSport

Vorig seizoen presteerde FC Twente vele malen beter bij hoekschoppen. "Toen maakte de toenmalige ploeg er zes uit 181 pogingen. Vier keer daarvan legde Hakim Ziyech de bal op het hoofd van een medespeler. De andere twee corners nam hij ook, maar kwam het doelpunt tot stand na een soort van scrimmage", vervolgt Eijsink. Momenteel is Klich de 'corner-nemer'. "Als Klich er zich wat meer op toelegt, moet er meer uit kunnen komen."

"Maar goed, dan moet een ploeg eigenlijk wel een paar goede koppers hebben en die heeft de FC dit jaar niet. Bij elke corner zie je verdedigers naar voren stormen zoals Peet Beijen, Hidde ter Avest en Joachim Andersen tegen NEC deden, maar veel zoden zet het niet aan de dijk als het gaat om het scoren van een doelpunt uit zo’n vrije bal. Aanvallend koppen is iets anders dan verdedigend koppen, dat blijkt", aldus Eijsink.

Overzicht

Reacties (2)

 • Avatar
  mipz89 - 19 april 2017 om 10:21

  Ik kan het mis hebben, maar volgens mij ligt het niet aan de corners van Klich. Die slingert ze in ieder geval hoog de zestien in, waar de hoekschoppen van Ziyech nog wel eens bij de eerste paal de benen opzochten. Daar verbaasde ik me vaak over, voor een man met zo\'n traptechniek.

 • Avatar
  Pol! - 20 april 2017 om 08:39

  Het probleem is dat we te weinig koppers hebben. Ünal en 2 verdedigers (afhankelijk van wie er spelen). Die worden gedekt door de verdedigers van de tegenstander.

  Heb je 5 of 6 goede koppers in je team dan heb je meer kans dat 1 van onze spelers tegen een mindere verdediger staat.

Nieuwe media