FC Twente voetbalt wel degelijk ergens voor: ''Goed voor 5,5 miljoen euro''

21 april 2017 om 08:18 | Bron: TC Tubantia

Ondanks dat FC Twente uitgesloten is van Europees Voetbal, spelen de Tukkers nog wel degelijk ergens voor. De eindklassering op de ranglijst bepaalt of de Enschedese club miljoenen aan tv-gelden weet te behouden.

"Financieel heeft de eindstand wel degelijk gevolgen. Twente verdedigt de komende jaren de vijfde plaats in het klassement van tv-gelden en die klassering staat onder druk", zo schrijft Twente-watcher Leon ten Voorde in TC Tubantia. "De ranglijst wordt bepaald door de resultaten van de voorbije tien jaar en langzaam maar zeker raken de gouden jaren uit het zicht."

"De Tukkers begonnen in het seizoen 2006/2007 aan hun sportieve opmars. Na een vierde plaats dat jaar, volgden twee tweede plekken, de titel in 2010 en nog een tweede plaats in het jaar daarop. Die bonuspunten raakt Twente in de komende seizoenen kwijt. Kort gezegd komt het er daardoor op neer dat Twente vanaf nu voetbalt om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Overigens telt het resultaat van het laatste seizoen wel zwaarder dan de eindklassering van tien jaar geleden", vervolgt Ten Voorde.

Een driepunter op bezoek bij AZ komende zaterdag is dan ook wenselijk. "De huidige vijfde plaats in de tv-ranking is goed voor ongeveer 5,5 miljoen euro per seizoen. Een of twee plekken zakken betekent dat de club tussen zeven ton en 1,5 miljoen minder krijgt. De positie van Twente, achter Ajax, PSV, Feyenoord en AZ, wordt bedreigd door clubs die ook in de normale stand doorgaans de subtop vormen: Vitesse, Heerenveen, FC Utrecht en FC Groningen", aldus Ten Voorde.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media