FC Twente O11 wint toernooi in Italië: ''Het was in één woord fantastisch''

21 april 2017 om 11:11 | Bron: FC Twente

FC Twente Onder 11 heeft in april een toernooi gespeeld in Italië en trainer Luc Stolker kijkt met een goed gevoel terug. “Bij ons was het in één woord fantastisch", reageert hij op de website van de club uit Enschede.

"Het weer zat mee, we hadden een mooi resort en met een eerste plaats was het resultaat natuurlijk geweldig. Dan is het altijd feest", beseft de coach. “We speelden mee met twee teams, maar we waren één spelersgroep. Ook toen een van de teams werd uitgeschakeld, bleven de jongens elkaar steunen in het toejuichen. We leerden elkaar tijdens het toernooi nog beter kennen, je trok continu met elkaar op", aldus Stolker. 

“De Italianen speelden met veel passie en waren gemeen als het moest. Daar schrokken we in het begin van", blikt hij terug. "Het ging met vallen en opstaan. De jongens zijn stoïcijns doorgegaan en hebben zich niet laten afleiden door de Italiaanse manier van spelen. In de finale konden we alle ingrediënten van de eerdere wedstrijden gebruiken en wonnen we van AS Roma", constateert Stolker. 

“Met name op het mentale vlak hebben we een enorme slag gemaakt", vervolgt hij tevreden. "We hebben het toernooi gewonnen, maar dat ging gepaard met enkele tegenslagen. Dat hoort ook bij de weg naar de top, die gaat niet recht omhoog. Je zult elkaar moeten helpen, zoals we dat in Italië hebben gedaan. De reis was heel waardevol voor het teamproces. We laten ons nu niet meer gek maken, die fase hebben we gehad.”

 

 

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Ik - 21 april 2017 om 15:08

    Ikzeg. In een woord super. Gefeliciteerd allemaal.

Nieuwe media