Troost biedt hulp: ''In de tijd van het oude bestuur en de tijd van Schreuder''

13 mei 2017 om 13:01 | Bron: De Gelderlander Troost biedt hulp: ''In de tijd van het oude bestuur en de tijd van Schreuder''

John Troost wordt door veel mensen binnen de voetbalwereld vreemd aangekeken. De 'soul coach' en positiviteitsgoeroe meent voetballers naar ongekende hoogte te kunnen doen stijgen, maar dat levert ook veel scepsis op. Toch meent Troost dat voor '100 procent zeker' dat door zijn toedoen PSV vorig jaar kampioen is geworden.

Hoevel er vreemd wordt aangekeken tegen Troost, is hij de laatste jaren naar eigen zeggen al veertig keer ingehuurd door voetbalclubs. Alfred Schreuder en Joop Munsterman betaalden Troost uit eigen zak. Ook FC Twente huurde Troost wel eens in. "Hij heeft hier in het verleden weleens wat gedaan. In de tijd van het oude bestuur en de tijd van Alfred Schreuder", beaamt een woordvoerder van FC Twente tegenover De Gelderlander.

Volgens Troost zijn de cliënten in het profvoetbal doorgaans niet happig op het 'delen van het succes', zoals hij het zelf noemt. "Ze willen niet met mij in verband worden gebracht. En op het moment dat er succes is, wil de trainer het voor 100 procent zelf opstrijken", aldus Troost, die dat niet erg vindt. "Ik zie sport slechts als een middel om mijn boodschap te verspreiden. Ik ben voor iets veel groters bezig. Mijn ultieme missie is om iedereen geluk en liefde te laten ervaren."

Ook komende zondag kan Troost een rol spelen in de titelstrijd, maar naar eigen zeggen is er nog geen beroep op hem gedaan. "Ik kan Feyenoord kampioen maken. Maar dan moeten ze wel met mij in zee gaan", besluit hij.

Graafschap haalt onverwacht punt(en) tegen Ajax door geactiveerde geestelijke FLOW kracht. Deur titel PSV staat open..en kan benut worden.

Overzicht

Reacties (4)

 • Avatar
  AwaydaysFCT - 13 mei 2017 om 13:09

  Wat een vaag artikel

 • Avatar
  rutger1208 - 13 mei 2017 om 13:14

  Het 1e woord in de 2e alinea is al fout geschreven denk ik zeg \'t maar even.

 • Avatar
  jeff - 13 mei 2017 om 14:30

  Als je Schreuder en Munsterman als referentie gebruikt...........

 • Avatar
  Werknemer - 13 mei 2017 om 21:23

  Die gast hebben ze drie keer van het trainingscomplex geschopt. Tijdens de halve finale voor de beker tegen PEC stond hij vreemd te doen op de tribune en te beweren dat we de finale zouden halen......vent is gek. Knettergek.

Nieuwe media