Advocaat Vak-P: ''Kans bestaat dat we een bodemprocedure beginnen''

12 mei 2017 om 22:04 | Bron: TV Enschede FM Advocaat Vak-P: ''Kans bestaat dat we een bodemprocedure beginnen''

De rechtbank in Almelo stelde de gemeente Enschede vandaag in het gelijk in de zaak die supportersvereniging Vak-P had aangespannen. Vak-P wilde het supportershome graag weer open krijgen, maar slaagde niet in die missie. Advocaat Umut Ural was niet helemaal verrast.

"Enigszins niet, want juridisch technisch gezien wisten we hoe het erbij zou staan en dat de procedure verloren zou zijn", reageert Ural tegenover TV Enschede FM. "We hadden wel tal van andere argumenten aangevoerd, waarbij we toch enigszins de hoop hadden gevestigd dat de rechter daarin mee zou gaan. Maar helaas is dat niet het geval geweest."

Ural denkt nu na over een volgende stap. "We zijn in gesprek met de vereniging. De kans bestaat dat we gewoon een bodemprocedure beginnen tegen de gemeente om alsnog het één en ander terug te gaan brengen. Maar op dit moment zijn we nog in overleg. Het is handig om het vonnis goed met elkaar te bespreken en dan te zien wat de vervolgstappen zijn", aldus de advocaat.

Een bodemprocedure zal lang duren en tot die tijd zal het supportershome gesloten blijven. "Helaas is er geen andere optie. De verwachting is wel dat het besluit van de gemeente op ons bezwaar nog zal gelden voor opening van het nieuwe seizoen." Ural geeft daarmee aan dat er komende zomer wellicht een andere wending komt.

Overzicht

Reacties (2)

 • Avatar
  Rijvers - 13 mei 2017 om 10:53

  Oja er schoot hem nog iets te binnen, daarom een bodemprocedure
  Hij had vergeten te zeggen tegen de rechter, dat hij zelfs op de Nieuwjaars borrel van de gemeente Enschede drugsgebruik heeft waargenomen
  Denk dat vak P met een beetje fatsoenlijke advocaat, meer kans had gemaakt dan met de heer Ural
  Hij gaf ook al aan dat hij niet verast was over de uitspraak

 • Avatar
  Carl - 13 mei 2017 om 12:35

  Eigenlijk zou eenieder morgen een spiegel op vak-P moeten richten

Nieuwe media