FC Twente richt zich op een nieuw seizoen

15 mei 2017 om 09:00 | Bron: Twentefans.nl FC Twente richt zich op een nieuw seizoen

FC Twente is het Eredivisie-seizoen geëindigd op de zevende plek in de eindrankschikking. De club uit Enschede verloor het laatste duel tegen FC Groningen met 3-5, maar dat had geen invloed mee op de positie, omdat zowel SC Heerenveen als Heracles Almelo niet wisten te winnen van respectievelijk NEC Nijmegen en landskampioen Feyenoord.

De zevende plek zou normaliter voldoende zijn voor deelname aan de play-offs, ware het niet dat FC Twente wegens het financiële wanbeleid meerdere jaren uitgesloten is van deelname aan Europese competities. De straf werd toegekend voor de ongeoorloofde deal tussen de club uit Enschede en investeringsmaatschappij Doyen Sports Group. 

En dus kan de club zich weer richten op een nieuwe jaargang. De selectie zal een behoorlijke verandering kunnen ondergaan. Topschutter Enes Ünal zal vertrekken, en er staan meer spelers op de nominatie om de Grolsch Veste te verlaten. Met Danny Holla is de eerste versterking van volgend seizoen ook al zo goed als zeker binnen. Hij komt transfervrij over van PEC Zwolle.

En waar zal FC Twente volgend jaar eindigen? Durf jij in te zetten op een hogere plaats dan dit jaar via bonuscode-nl.com? Of zal een evenaring een onhaalbare kaart blijken? Uiteraard kan ook de beker een doel op zich worden, omdat Twente zich volgend jaar nog steeds niet voor Europees voetbal kan plaatsen.

De voorbereiding van FC Twente begint op 22 juni. De spelers hebben vanaf 16 mei vakantie en kunnen dus genieten van ruim vijf weken vrijaf. Een voordeel aan geen play-offs of kwalificatiewedstrijden voor de Europa League natuurlijk.

De club FC Twente is inmiddels ook toe aan de zomerstop. De supporters lieten zich gisteren nauwelijks horen en dat heeft te maken met enkele zaken die niet boteren tussen de club en de fans van vak P. De harde kern maakte gisteren een statement door het hele duel te blijven zitten en een spandoek met ‘is dit nou wat jullie willen?’ te tonen aan het bestuur van de club. Toen Jan van Halst de fans bedankte voor het hele seizoen kreeg hij een striemend fluitconcert te verduren.

Tijd voor rust dus in Enschede, en een zomer vol met moeilijke opgaves voor de complete organisatie. De clubleiding hoopt op 22 juni te kunnen gaan bouwen met een fris team, dat gesteund gaat worden door een fanatieke aanhang. Dat er alweer ruim 17.000 seizoenkaarten verkocht zijn is in elk geval een teken dat de club nog altijd leeft.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media