''Cerny is een uitstekende buitenspeler, maar of hij haalbaar is?''

19 mei 2017 om 07:05 | Bron: TC Tubantia ''Cerny is een uitstekende buitenspeler, maar of hij haalbaar is?''

FC Twente moet voor komend seizoen weer bouwen aan een nieuw elftal. Er vertrekken de nodige spelers uit Enschede. Zo houdt de club met Jari Oosterwijk, Dylan George en Oussama Assaidi maar drie aanvallers over.

Oosterwijk en George lijken nog geen vaste basisspelers te kunnen worden, terwijl Assaidi niet fit is. "We merken bij Assaidi de laatste weken wel een groot verschil met de periode van voor zijn blessure", zegt trainer René Hake tegenover TC Tubantia. "Vanaf de voorbereiding zal hij volledig aanschuiven. Maar het mag duidelijk zijn dat we aanvallers zoeken die er direct staan en het elftal beter maken."

Hake krijgt van clubwatcher Leon ten Voorde de vraag of hij al geïnformeerd heeft naar Ajax-aanvaller Vaclav Cerny. "Ik niet", reageert de oefenmeester. Maar de club dus wel? "Ha ha...", lacht Hake. "Cerny is een uitstekende buitenspeler, maar of hij haalbaar is? Dat weet ik niet." Cerny heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2020, maar kwam dit seizoen tot slechts vijf competitieduels in het eerste elftal. Wel wist de negentienjarige Tsjech, die mogelijk op huurbasis naar Enschede kan komen, vijftien keer te scoren in de Jupiler League.

Overzicht

Reacties (10)

 • Avatar
  HJB - 19 mei 2017 om 08:03

  Gewoon een prima voetballer voor ons, hopelijk gaat het door, win win situatie voor beide.

 • Avatar
  erwin - 19 mei 2017 om 08:32
  HJB zegt:

  Gewoon een prima voetballer voor ons, hopelijk gaat het door, win win situatie voor beide.

  Helemaal mee eens

 • Avatar
  EvB64 - 19 mei 2017 om 08:34

  Ook halen is goede aanwinst voor ons maar laat ze een beetje snel doorpakken voordat alles ons voor de neus word weggekaapt . Verder ook vragen of die Nouri gehuurd kan worden . En zou toch bij City gaan kijken voor wat spelers want Unal heeft zich behoorlijk in de kijker gespeeld en mogelijk zien zij ook dat Fc Twente een goede tussenstap is voor spelers van hun . Kom op en doorpakken aub

 • Avatar
  HJB - 19 mei 2017 om 09:20

  Waarom niet voor 5 jaar een samenwerkingsverband aangaan met Ajax, zij hebben te veel goede spelers waardoor er altijd een paar buiten de boot vallen, echter voetballen bij Twente heeft veel meer waarde voor een speler dan spelen in jong Ajax. In deze 5-jarige tussenperiode kunnen we dan mooi boven jan komen financieel en krijgen we ook tijd om onze scouting en jong Twente rustig en stabiel weer op te bouwen zonder dat ze direct moeten presteren zodat je na deze periode hierna de vruchten van kan plukken. Zie persoonlijk alleen maar voordelen, bekijk het gewoon zakelijk....zou persoonlijk wel over de sentimenten heen kunnen stappen.
  Jan heeft al een ingang bij Ajax, zie verkoop ziyech en huur Azzouzi, dus actie Jan ....

 • Avatar
  EvB64 - 19 mei 2017 om 10:18
  zegt:

  Zou niet weten waarom niet hou ook niet van Ajax maar loopt altijd fucking veel talent Dan even emoties over boord ...

 • Avatar
  EvB64 - 19 mei 2017 om 10:19
  zegt:

  Wat dacht je van handhaving na as leegloop ???

 • Avatar
  EvB64 - 19 mei 2017 om 11:41
  zegt:

  Geruchten Mokotjo, Klich, Anderson, geruchten maar waar water is is vuur 🔥🔥🔥🔥

 • Avatar
  jan53 - 19 mei 2017 om 12:08
  zegt:

  ?

 • Avatar
  heldern - 19 mei 2017 om 12:47
  EvB64 zegt:

  Zou niet weten waarom niet hou ook niet van Ajax maar loopt altijd fucking veel talent Dan even emoties over boord ...

  Snap eigenlijk niet dat wij als club niet veel meer samenwerking doen met onze duitser vrienden schalke 04. Loopt vast ook veel talent rond die hier op huur basis prima kunnen spelen

 • Avatar
  UtrechtseTukker - 19 mei 2017 om 15:59

  Tuurlijk is hij op dit moment niet haalbaar om te kopen. Voor huur gelijk 2 jaren huren. Misschien een constructie bedenken om Queensy Menig en Cerny goedkoop te kopen met terugkoop clausule voor Ajax. Als het normaal loopt Heb je zon speler zo 2/3 jaar in je selectie lopen.

Nieuwe media