FC Twente blijft in Hengelo trainen na intentieovereenkomst

10 juli 2017 om 14:11 | Bron: TC Tubantia FC Twente blijft in Hengelo trainen na intentieovereenkomst

FC Twente blijft met de hoogste jeugdelftallen in Hengelo trainen. Dat is vastgelegd in een intentieovereenkomst tussen de club en de gemeente Hengelo, dat meldt TC Tubantia.

Raadslid Frank Peters van ProHengelo wilde keiharde garanties dat FC Twente in Hengelo zou blijven. De gemeente Hengelo wil geld in renovatie van het hoofdgebouw van het FBK-stadion steken, maar dan moet FC Twente wel gebruik blijven maken van het trainingscomplex. FC Twente is mede-eigenaar en hoofdgebruiker. Op 18 juli neemt de Hengelose gemeenteraad een besluit over het voorstel om geld in renovatie van het gebouw te steken.

FC Twente wil een deel van de jeugdopleiding (tot 16 jaar) wel verplaatsen naar Het Diekman in Enschede. De club kan geld besparen met de vervoerskosten, omdat de meeste jeugdspelers naar het Stedelijk Lyceum (locatie Zuid) gaan.

Het college van B&W laat aan Peters weten dat hij zich geen zorgen hoeft te maken. 'FC Twente heeft aangegeven dat het sportpark Veldwijk in Hengelo de hoofdlocatie is en zal blijven. Hengelo blijft het thuishonk voor het eerste elftal, het beloftenelftal en de teams die hier tegenaan zitten.' Met de overeenkomst hebben directeuren Jan van Halst en Erik Velderman die woorden bevestigd.  FC Twente verbindt zich nog minstens tien jaar aan Hengelo.

Overzicht

Reacties (5)

 • Avatar
  Messi - 10 juli 2017 om 14:24

  Erg jammer dit ik had ze het liefst in Enschede gezien.FC TWENTE IS ENSCHEDE

 • Avatar
  Undu - 10 juli 2017 om 14:26

  @Messi

  Totaal niet waar.

  Zonder de omliggende steden/dorpen zat het stadion nog niet voor de helft vol

 • Avatar
  mcdummels - 10 juli 2017 om 15:18
  Messi zegt:

  Erg jammer dit ik had ze het liefst in Enschede gezien.FC TWENTE IS ENSCHEDE

  FC Twente is Twente Messi, en niet alleen maar Enschede!

 • Avatar
  Messi - 10 juli 2017 om 16:22
  zegt:

  Een voetbal club hoort in de stad te trainen en voetballen waar het vandaan komt.Dat is mijn visie Calimero traint ook niet in wierden Ajax niet in Hilversum en fyemoord ook niet in Pernis zo zie ik het.en tuurlijk staan we achter de club laat dat duidelijk zijn.

 • Avatar
  Messi - 10 juli 2017 om 18:25
  zegt:

  Komt Hengelo weer an drietn met zijn +++++ nare enge vent ben je ook

Nieuwe media