''Heb al 40 jaar een seizoenkaart, maar dit geeft me het meest speciale gevoel''

10 juli 2017 om 15:22 | Bron: TC Tubantia ''Heb al 40 jaar een seizoenkaart, maar dit geeft me het meest speciale gevoel''

Een paar honderd supporters van FC Twente waren afgelopen weekend in Schotland om de Enschedese club te ondersteunen in de oefenwedstrijd tegen Stranraer FC. De goede band met Stranraer is een paar jaar geleden ontstaan nadat de ernstige zieke FC Twente-supporter Dennis van Unen als laatste wens de Old Firm tussen Celtic en Glasgow Rangers wilde bezoeken.

De wildvreemde buurmannen Jim McKie en James Hilton besloten hun kaarten af te staan en een innige vriendschapsband was geboren. "Ik heb al 40 jaar een seizoenkaart en ben Twente door heel Europa achterna gereisd, maar deze trip bezorgt me het meest speciale gevoel", vertelt een vriend van Dennis in TC Tubantia. "Er is in Stranraer geen zak te doen. Je moet ook nog eens een kolere-eind reizen om in deze uithoek te komen, maar toch zijn wij hier met honderden."

Hij was er in 2007 ook bij toen Dennis de Old Firm kon bezoeken. "Het was zo bijzonder om te zien dat twee wildvreemde mannen (Jim McKie en zijn buurman James Hilton, red.) hun kaarten voor the Old Firm afstonden", geeft hij aan. "Jan Vennegoor of Hesselink (speler van Celtic, red.) was er bij en deed hetzelfde. We hebben daar met Dennis z'n laatste biertje gedronken. Drie maanden later was hij dood. En nu precies tien jaar later zijn we met Twente in het dorp van die twee wildvreemde mannen die nu onze vrienden zijn."

Foto: Sportfoto-oost

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Messi - 10 juli 2017 om 16:19

    De penningmeester was er ook Bie 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Nieuwe media