Roord: ''We gaan van het mooiste uit, dat zou toch geweldig zijn?''

12 juli 2017 om 13:18 | Bron: TC Tubantia Roord: ''We gaan van het mooiste uit, dat zou toch geweldig zijn?''

De start van het Europees kampioenschap voor vrouwen komt steeds dichterbij. Komende zondag begint het evenement in Nederland. Jill Roord hoopt met de OranjeLeeuwinnen terug te keren naar De Grolsch Veste, waar een halve finale en de finale wordt gespeeld.

"We gaan van het mooiste uit: de finale in ons eigen stadion in Enschede en dan Duitsland als tegenstander", zegt Roord in TC Tubantia. "Dat zou toch geweldig zijn? Een finaleplek is natuurlijk niet vanzelfsprekend, we moeten eerst de poule doorkomen. Maar ik denk dat we goed genoeg zijn om de finale te halen. Als we in vorm zijn, kunnen we van iedereen winnen. We hebben speelsters die het verschil kunnen maken, het is alleen zaak om stabieler te worden."

Roord kijkt uit naar het toernooi. "Dit EK is anders dan eerdere toernooien die ik heb meegemaakt", geeft ze aan. "We spelen in eigen land, er is veel media-aandacht, al onze wedstrijden zijn uitverkocht en live op televisie. Bizar en supermooi, dat kennen we niet. Ik heb ook verschillende fotoshoots gehad voor Nike. Apart, maar leuk om te doen. Het is allemaal promotie voor onze sport, de ogen zijn een keer op ons gericht, dat mag ook best."

De middenveldster vertrekt komende zomer van FC Twente Vrouwen naar Bayern München. "Ik speelde al een paar jaar bij FC Twente en was toe aan iets nieuws, aan andere speelsters, een nieuwe staf en omgeving", geeft ze aan. "Bayern München is een grote club. Ik droom ervan om de Champions League te winnen, om meer EK's en WK's te spelen. Uiteindelijk wil ik nog een stap maken, op dit moment zijn Olympiqe Lyon en Paris Saint-Germain de grootste clubs voor vrouwen."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media