''In de verte gloort De Veste, hopelijk de eindbestemming van onze reis''

12 juli 2017 om 18:09 | Bron: TC Tubantia ''In de verte gloort De Veste, hopelijk de eindbestemming van onze reis''

Het Nederlands vrouwenelftal begint komende zondag aan het EK met de eerste groepswedstrijd tegen Noorwegen. Onder meer voormalig FC Twente-speelster Anouk Dekker behoort tot de selectie van bondscoach Sarina Wiegman. Ze wil graag in De Grolsch Veste spelen.

"Sinds bekend is dat de halve finale en de finale in Enschede worden gespeeld, zit het in mijn hoofd: De Grolsch Veste, ons eigen stadion waar we groot zijn geworden, daar willen we naar toe", zegt Dekker in gesprek met TC Tubantia. "Dat is het droomscenario waar ik al meer dan een jaar dagelijks mee bezig ben. Als dat lukt... het zou het EK tot een feest maken."

Dekker, die inmiddels bij het Franse Montpellier speelt, heeft veel vertrouwen in een goede afloop. "Wij zijn goed, dat weten we, en dat willen we nu o zo graag aan de buitenwacht laten zien", is ze strijdvaardig. "Die bewijsdrang leeft heel erg sterk in de groep. Dit is het podium waar we heel lang naar uit hebben gekeken. En ja in de verte gloort De Veste, hopelijk de eindbestemming van onze reis."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media