''FC Twente is echt een topclub, mijn doel is eerste keepster te worden''

12 juli 2017 om 19:29 | Bron: De Gelderlander ''FC Twente is echt een topclub, mijn doel is eerste keepster te worden''

Lois Niënhuis maakte deze zomer de overstap van Longa'30 naar FC Twente Vrouwen. De zestienjarige jeugdinternational zat al enkele jaren in het talententraject van de club.

"Ik ga naar FC Twente en kom daar bij de eerste selectie", vertelt ze trots in gesprek met De Gelderlander. "FC Twente is echt een topclub. Ik heb al bij de trainingsgroepen van onder 14 en onder 16 bij FC Twente gezeten, maar toen stopten ze vanwege de kosten met de jeugdafdeling. Gelukkig kon ik een keer per week mee blijven trainen. Mijn doel is eerste keepster van FC Twente te worden."

Niënhuis speelde bij Longa'30 ook jarenlang tussen de jongens. "Ik heb het heel leuk gevonden bij het B2-team waarin ik speelde", aldus Niënhuis. "Het voetballen gaat een stuk sneller dan bij de meisjes en de weerstand is een stuk hoger. Ik heb er veel van geleerd."

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  twente199 - 12 juli 2017 om 20:03

  dat een talent van twente vrouwen niet bij de jongens b1 meetraint zegt genoeg, het niveauverschil tussen mannen en vrouwen is met voetbal abnormaal groot

 • Avatar
  mcdummels - 12 juli 2017 om 21:13
  zegt:

  En bovendien is het vaak vriendjespolitiek bij amateurclubs waarbij de kinderen van de sponsoren altijd \'toevallig\' in de selectie-elftallen terecht komen. Dus dat zegt inderdaad niks.

 • Avatar
  twente199 - 12 juli 2017 om 21:23

  @dummels en fctwente10
  dat zou idd in beide gevallen kunnen in een specifiek geval. Feit blijkt dat profclubs het al moeilijk hebben tegen de plaatselijke b1, het niveau is veel lager.

Nieuwe media