''Deze wedstrijd is onder een vergrootglas komen te liggen''

14 juli 2017 om 10:55 | Bron: TC Tubantia ''Deze wedstrijd is onder een vergrootglas komen te liggen''

FC Twente speelt volgende week in De Lutte tegen Everton. Het duel met de Engelse subtopper wordt tot in de puntjes voorbereid. Pas afgelopen maandag gaf de burgemeester van Losser groen licht voor de oefenwedstrijd.

"Ongetwijfeld heeft meegespeeld dat de wedstrijd die Everton in dezelfde week in en tegen Groningen zou spelen, door de burgemeester werd verboden", zegt Quick'20-voorzitter Jeroen Keizer in gesprek met TC Tubantia. Het duel zou eerst bij Quick'20 worden gespeeld, maar het hoofdveld in Oldenzaal is nog niet klaar. De club uit de Derde Divisie neemt wel de organisatie voor haar rekening.

Keizer merkt dat gemeenten sinds het monstertruckdrama in Haaksbergen voorzichtiger dan ooit zijn met evenementen. "Deze wedstrijd is onder een vergrootglas komen te liggen, en dat is logisch, want de veiligheid van zowel spelers als publiek staat boven alles", aldus de preses. 

De selectie van Everton verblijft nu nog in Tanzania en landt maandag op vliegveld Twente. De ploeg van manager Ronald Koeman verblijft in De Bloemenbeek, waar het hele hotel is afgehuurd. Zowel de hotelier als Keizer, De Lutte-voorzitter John Meijerink en wedstrijdmakelaar Jeroen Wotte prijzen de onderlinge samenwerking, maar ook het constructieve overleg met de gemeente Losser. "Gelukkig is iedereen ervan overtuigd dat het één groot voetbalfeest moet worden, en daar gaan we ook voor."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media