''Heel raar, maar ik heb wel gehoord dat Boere veel geld moest kosten''

14 juli 2017 om 09:48 | Bron: Sport/Voetbalmagazine ''Heel raar, maar ik heb wel gehoord dat Boere veel geld moest kosten''

Cyriel Dessers maakte afgelopen seizoen furore in de Jupiler League en verdiende een transfer van NAC Breda naar FC Utrecht. De Belgische spits moest echter iemand voor zich dulden op de topscorerslijst, namelijk Tom Boere die 33 keer trefzeker was en deze zomer naar FC Twente vertrok.

"In de heenwedstrijd tegen FC Oss heb ik Boere al lachend gezegd dat hij moest stoppen met scoren – ik hoopte toen nog om topschutter te worden – maar hij heeft niet echt geluisterd", vertelt Dessers in gesprek met het Belgische Sport/Voetbalmagazine. "Aan de winterstop had hij er al 23 achter zijn naam staan. Ik zat aan elf en dan besef je dat de topschutterstitel gaan vliegen is."

Dessers stelde zijn doelen bij. "Toen had ik maar één doel meer: in de top drie eindigen. En dat is gelukt", aldus de spits, die inclusief de play-offs 25 keer scoorde. "Ik heb mijn achterstand deels goedgemaakt door veel te scoren in de play-offs, maar er was niets te beginnen tegen Boere. Hij heeft er een uitzonderlijk seizoen opzitten en ik gun hem zijn mooie transfer naar FC Twente."

De Belg had verwacht dat Boere sneller een transfer zou maken. "Heel raar. Hij moest wel veel geld kosten, heb ik gehoord", geeft Dessers aan. "Maar ik denk dat het vooral te maken heeft met de reputatie die spitsen uit de Eerste Divisie hebben opgebouwd. De afgelopen jaren hebben er veel de stap gezet zonder echt door te breken. Na een tijdje is het normaal dat clubs uit de rechterkolom, die sowieso geen groot transferbudget hebben, beginnen te twijfelen over spitsen uit de Jupiler League."

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    -Enschede - 14 juli 2017 om 13:46

    Boere kostte circa 7/8 ton

Nieuwe media