''Ik was toen de nummer tien, maar niet dat ik daarom geen contact maakte hoor''

14 juli 2017 om 18:35 | Bron: Voetbal International ''Ik was toen de nummer tien, maar niet dat ik daarom geen contact maakte hoor''

Jill Roord stond al op jonge leeftijd te boek als 'supertalent'. Als vijftienjarige werd ze al aan de selectie van de FC Twente Vrouwen toegevoegd, waar Marthe Munsterman haar toen al als concurrent zag.

"Ik was op dat moment de nummer 10", zegt Munsterman in gesprek met Voetbal International. "En ik wist dat zij ook op die positie speelde. Niet dat ik daarom geen contact met haar maakte, hoor, we moesten sowieso even aan elkaar wennen. Ik ben iemand die graag praat en veel lawaai maakt. Zij was heel stil, ook omdat ze nog heel jong was natuurlijk", vervolgt de middenvelder, die deze zomer naar Everton vertrok.

Roord vertrekt op haar beurt naar FC Bayern München. "Bij Bayern München moet ze de volgende stap maken, zorgen dat ze belangrijk wordt voor het elftal, met veel assists en doelpunten. Door hun defensieve instelling zie je weinig creativiteit in hun team. Ik denk dat Jill de speelster is die ze missen", luidt het advies van Munsterman tot slot.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media