Vastberadenheid in Twente: ''Ik maak me er niet zo druk om''

15 juli 2017 om 11:54 | Bron: VI Vastberadenheid in Twente: ''Ik maak me er niet zo druk om''

Jill Roord speelt vanaf volgend seizoen in het shirt van de Duitse grootmacht FC Bayern München. De 20-jarige 'nummer tien' is toe aan een nieuwe uitdaging.

"Toen de trainer van Bayern me vorig jaar benaderde heb ik heel lang getwijfeld. Ik voelde dat ik het niveau wel aan kon, maar het idee daar in mijn eentje heen te gaan en op mezelf te wonen, was voor mij nog iets te vroeg. Ik had niet het gevoel van: Als ik daar nu heen ga, ga ik daar gelukkig zijn. Dat gevoel heb ik nu wel. Ik voel ook dat het tijd is voor een nieuwe omgeving. Het zal best weer even spannend worden", vertelt ze in gesprek met Voetbal International. 

Ze heeft informatie ingewonnen bij een collega-voetbalster. "Bij Bayern München begint het allemaal weer opnieuw en zal alles in het begin weer even spannend zijn. Van Stefanie (van der Gragt, red.) heb ik al gehoord dat het een heel fijn en warm vriendinnenteam is, net als hier. Dus ik verwacht dat het helemaal goed komt. Ik heb er vooral zin in. Het is een heel grote, mooie club en de competitie is natuurlijk geweldig. Ik hoop dat ik mezelf verder kan ontwikkelen", vervolgt Roord.

Het talent is vastberaden om te slagen in München. "Ik denk wel dat ik het kan. De trainer, Thomas Wörle, had mij nog geappt dat ze een fris, nieuw team willen met een nieuwe speelstijl, meer aanvallend. Bovendien zal ik daar ontzettend goede voetballers om me heen hebben aan wie ik me op kan trekken. Dus ik maak me er niet zo druk om. Ik zie het straks wel", aldus Roord.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media