Demmers tevreden: ''We hebben een energieke en jonge groep''

14 juli 2017 om 18:01 | Bron: FC Twente Demmers tevreden: ''We hebben een energieke en jonge groep''

Dennis Demmers is vorige week begonnen als hoofdtrainer van Jong FC Twente. Komende zaterdag wacht voor de nieuwe oefenmeester zijn eerste wedstrijd met de beloften. ASV'57 is dan de tegenstander in Aadorp.

"We zijn mooi onderweg", zegt Demmers op de officiële website van FC Twente. "Ik moet zeggen dat we een energieke en jonge groep hebben. En een heel fitte groep De spelers kwamen binnen met een goede basisconditie. De testen aan het begin waren heel positief. Dat is een mooi begin. Ik ben tevreden over de start van de voorbereiding. De omstandigheden zijn prima en we hebben de beschikking over een uitstekend veld."

Jong FC Twente degradeerde afgelopen seizoen naar de Derde Divisie, want Demmers ook een zware competitie lijkt. "Wij moeten ons goed wapenen tegen de fysieke kracht van de tegenstanders", geeft hij aan. "In deze competitie treffen we tegenstanders met oudere en fysiek sterke spelers. Voetballers die meer ervaring hebben en waarvan sommigen terugkomen uit het betaalde voetbal. Wij weten dat we spelers hebben die goed kunnen voetballen, vaker trainen en de juiste fitheid hebben. We zullen dan ook het verschil moeten maken op een andere manier dan fysiek de strijd aan te gaan."

"Voor onze spelers is dit een fantastische competitie om zich te kunnen ontwikkelen", vervolgt Demmers. "De jongens zullen tot het uiterste moeten gaan om te kunnen presteren, zo niet dan zal dat in de wedstrijden keihard afgestraft worden. Voor mij is het seizoen geslaagd wanneer wij de ontwikkelpunten van spelers hebben kunnen verbeteren en hun kwaliteiten nog meer verfijnd hebben waardoor de stap naar het eerste elftal kleiner is geworden."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media