''Voor Mokotjo bestond gewoonweg weinig interesse in de markt''

15 juli 2017 om 15:31 | Bron: TC Tubantia ''Voor Mokotjo bestond gewoonweg weinig interesse in de markt''

FC Twente raakte deze zomer twee sterkhouders kwijt. Kamohelo Mokotjo en Mateusz Klich maakten een transfer naar Engeland, waardoor FC Twente aan een nieuw middenveld moet bouwen.

Klich tekende een contract bij Leeds United. De Poolse middenvelder vertrekt alweer na één seizoen uit Enschede. Mokotjo was afgelopen seizoen een van de beste spelers uit de Eredivisie en ging naar Brentford FC, dat net als Leeds United uitkomt in de Championship.

FC Twente ontving slechts één miljoen euro voor Mokotjo. De Tukkers besloten toch akkoord te gaan met de transfersom. "Voor Mokotjo bestond gewoonweg weinig interesse in de markt", legt algemeen directeur Erik Velderman uit tegenover TC Tubantia. "Gezien het salaris dat hij verdiende, vielen veel clubs op voorhand af. Mokotjo drukte bovendien zwaar op de lasten en zijn contract liep af in 2018."

Foto: Sportfoto-oost

Overzicht

Reacties (2)

 • Avatar
  Enschede78 - 15 juli 2017 om 21:23

  Wanneer er weinig / geen interesse is verkoop je simpelweg niet, of je wacht langer.

  De vergoeding nu was gewoon een fooi.

 • Avatar
  Boesk00l - 15 juli 2017 om 21:47
  Enschede78 zegt:

  Wanneer er weinig / geen interesse is verkoop je simpelweg niet, of je wacht langer.

  De vergoeding nu was gewoon een fooi.

  Als je hem niet verkoopt kost je dat 1,5 miljoen aan salaris en misgelopen transfergeld. Lijkt mij dat Twente zich dat momenteel niet kan veroorloven.  Ik denk dat ze heel goed wisten hoe weinig interesse er was, ook bijv door vergeven stoeltjes aan scouts.

  Het bedrag valt mij ook tegen, maar soms is het misschien beter om eieren voor je geld te nemen dan gokken dat er nog iets komt. Helaas zat niemand van ons aan de onderhandelingstafel.

Nieuwe media