Hake baalt: ''Dat had ik liever niet, het kost ook energie''

17 juli 2017 om 07:27 | Bron: TC Tubantia Hake baalt: ''Dat had ik liever niet, het kost ook energie''

FC Twente speelde afgelopen zaterdag met 0-0 gelijk tegen het Duitse Hannover. In plaats van twee keer 45 minuten speelden de teams een wedstrijd van in totaal 120 minuten, om zo de intensiteit te verhogen.

"We werken in de voorbereiding toe naar een opbouw van speelminuten. We willen kijken hoe ze er fysiek voorstaan", vertelt trainer René Hake in gesprek met TC Tubantia. "Natuurlijk gaat het in zo'n wedstrijd ook om technische en tactische zaken, maar die 60 minuten voluit gaan is een goeie test. Je ziet vooral dat die jonge jongens op het tandvlees lopen en hun grenzen opzoeken. Dat is mooi om te zien", vervolgt de oefenmeester.

Komende woensdag wacht Everton, terwijl de Tukkers volgende week naar Engeland vertrekken, waar een duel met Bristol City op het programma staat. "Dat reizen had ik liever niet, het kost ook energie. Maar het is niet anders. We willen graag tegen sterke tegenstanders spelen. Dat is in Nederland niet altijd mogelijk omdat die wedstrijden vaak vanwege veiligheid worden verboden. Oefenduels tegen plaatselijke clubs houden wij beperkt. Met 10-0 winnen is leuk voor het publiek, maar wij hebben er niet zo veel aan", aldus Hake.

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  Ik - 17 juli 2017 om 10:52

  Ikzeg. Hake is goed bezig.

 • Avatar
  Messi - 17 juli 2017 om 11:22

  Dat reizen hoort er bij René wen er maar aan.over een jaar doen we weer om de grote prijzen mee toch??? Europa Twente komt er ann👊🏻👊🏻👊🏻

 • Avatar
  BAM - 17 juli 2017 om 15:09

  In mijn optiek bouw je op. 2 a 3 x amateurs voor het vertrouwen, 2 x JPL voor de weerstand, 2 x staart Belgie/NL, een middenmoter en dan 1 a 2 topteams.

Nieuwe media