Van de Sanden dolblij: ''Hij zwaaide terug, dat gaf me kippenvel''

17 juli 2017 om 15:48 | Bron: AD Van de Sanden dolblij: ''Hij zwaaide terug, dat gaf me kippenvel''

De 'Oranje Leeuwinnen' wonnen zondagmiddag in stadion De Galgenwaard de openingswedstrijd van het EK. Voormalig FC Twente-speelster Shanice van de Sanden nam de enige treffer voor haar rekening tegen Noorwegen: 1-0.

"Dat ik hier het eerste doelpunt van het EK kan maken doet me daarom ook veel", vertelt ze in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maanden ben je bezig met de voorbereiding en dan, bam, de ontlading op de eerste avond. Dit is echt geweldig hoor", aldus Van de Sanden, die na haar trefzekere kopbal richting het koninklijk echtpaar sprintte.

"Het kwam in een fractie van een seconde in me op om daar naartoe te gaan. Ik pakte even m'n momentje", lacht ze. "Ik heb naar de koning gezwaaid en ja, hij zwaaide terug. Dat gaf me kippenvel. Dit is een droom die uitkomt. En hopelijk wordt die droom alleen maar groter. Dit is pas het begin", aldus Van de Sanden, die genoot van de ambiance. "Zo'n vol stadion geeft me kracht. Die mensen komen allemaal voor ons. Dan winnen we niet alleen voor onszelf, maar ook voor hen.''

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    mcdummels - 17 juli 2017 om 15:55

    Goed gedaan meid!

  • Avatar
    DK874 - 17 juli 2017 om 23:02

    Zag er goed uit!

Nieuwe media