''Bij FC Twente had ik nog een baan van achttien uur per week''

06 augustus 2017 om 14:00 | Bron: ''Bij FC Twente had ik nog een baan van achttien uur per week''

De Oranje Vrouwen staan zondagmiddag in de finale van het EK. Voormalig FC Twente-speelster Anouk Dekker is niet verrast door het succes van de OranjeLeeuwinnen, die het in Enschede gaan opnemen tegen Denemarken. 

De sterke international denkt dat het een voordeel is dat veel speelsters inmiddels in het buitenland spelen. "Bij FC Twente had ik nog een baan van achttien uur per week", blikt ze terug in gesprek met het NRC. "Dat moest wel, want van de verdiensten viel niet te leven, ook niet als je zuinig doet", legt Dekker uit.

"In Montpellier kan ik me volledig op voetbal richten, ben ik rustiger in mijn hoofd", vervolgt ze tevreden. "Als de trainer plots een tweede training wil inlassen, is dat geen probleem. Bij Twente kon dat niet, omdat speelsters moesten werken of een toets hadden", aldus Dekker, die ook de inbreng van bondscoach Sarina Wiegman roemt. "Je hoeft tegen Sarina maar één woord te zeggen en ze heeft haar plan klaar." 

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Ik - 6 augustus 2017 om 15:12

    Ikzeg. Dan is van daag de tijd aan gebroken om die beker in ontvangst te nemen. Dus sterkte en succes. Haal die beker dames.

Nieuwe media