De Grolsch Veste maakt indruk: ''De sfeer in het stadion was fenomenaal''

07 augustus 2017 om 09:44 | Bron: RTV Oost De Grolsch Veste maakt indruk: ''De sfeer in het stadion was fenomenaal''

De OranjeLeeuwinnen kroonden zich zondagavond voor het eerst in de historie tot Europees kampioen. In De Grolsch Veste werd Denemarken met 4-2 verslagen door de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

FC Twente-verdedigster Maud Roetgering is als ambassadrice van het EK 'heel blij voor de meiden'. "De sfeer in het stadion was fenomenaal", vertelt Roetgering tegenover RTV Oost. "Ik denk dat niemand had verwacht dat het Nederlands elftal uiteindelijk in De Grolsch Veste terecht zou komen."

Roetgering hoopt dat het EK en de succesvolle finale de 'ultieme boost' voor het vrouwenvoetbal in Nederland is. Wel vindt de verdedigster van FC Twente Vrouwen het jammer dat de Nederlandse ploeg in Utrecht en niet in Enschede wordt gehuldigd.

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    Ik - 7 augustus 2017 om 10:58

    Ikzeg. Ja daar heeft u een geweldige punt. Het had in Enschede af gemaakt moeten worden met een geweldige hulde. Maar weer heeft ook de (k)nvb. Hier iets intebrengen. Maar oké .in Enschede stond de boel op z n kop tot diep in de morgen. Super dames. Dit hadden ook de trouwe supporters hard nodig. De heren hebben het totaal verzaakt. En de dames laten zien wat mentaliteit is!!!!

  • Avatar
    mcdummels - 7 augustus 2017 om 12:39

    De huldiging had eigenlijk een rondvaart door de Amsterdamse grachten moeten zijn.

Nieuwe media