''FC Twente Vrouwen hoopt weer een herkenbaar gezicht te krijgen''

07 augustus 2017 om 10:29 | Bron: TC Tubantia ''FC Twente Vrouwen hoopt weer een herkenbaar gezicht te krijgen''

Het succes van de OranjeLeeuwinnen heeft mogelijk ook effect voor de FC Twente Vrouwen. Keeperstrainer Roy Elferink hoopt dat het EK eindelijk de deuren opent voor meisjes en vrouwen in het voetbal.

"Het vrouwenvoetbal heeft door dit EK gezichten gekregen die de mensen niet meer zo snel kwijtraken", zegt Elferink in gesprek met TC Tubantia. "FC Twente vrouwen hoopt met aanvoerdster Sherida Spitse en de andere internationals Kika van Es, Renate Jansen en clubiconen als Maud Roetgering en Ellen Jansen ook weer een herkenbaar gezicht te krijgen. Bovendien zou het mooi zijn dat de meiden nog meer en beter in beeld komen in de regio."

Elferink ziet nu voldoende perspectief. "Voor de meiden in de breedtesport van het voetbal hoop ik dat het EK oplevert dat ze eerlijke kansen in de hoogste jeugdteams krijgen en dat het kader binnen de clubs niet zo bekrompen hierover doet", meent hij. "Een grote onderlaag aan voetballende meisjes die goed opgeleid worden heeft op termijn ook positieve consequenties voor het top-vrouwenvoetbal in de regio."

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    Ik - 7 augustus 2017 om 11:00

    Ikzeg. Ook hiermee ben ik het met u eens.

  • Avatar
    Ik - 7 augustus 2017 om 11:02

    Ikzeg. Nogmaals bedankt dames voor eindelijk een groot spektakel. Bedankt allemaal voor jullie geweldige inzet en mentaliteit.

Nieuwe media