Van Es schrok tijdens EK-finale: ''Horrorscenario schoot direct door m'n hoofd''

07 augustus 2017 om 11:20 | Bron: De Telegraaf Van Es schrok tijdens EK-finale: ''Horrorscenario schoot direct door m'n hoofd''

Kika van Es kroonde zich zondagavond met het Nederlands vrouwenelftal tot Europees kampioen. De linksback, die komend seizoen actief is bij FC Twente Vrouwen, is helemaal terug op niveau. In april 2014 liep ze een zware beenbreuk op en was het de vraag of ze ooit weer actief zou zijn.

In de eerste helft van de finale tegen Denemarken gingen haar gedachten weer even terug naar drie jaar geleden. "Ik kreeg een harde tik tegen hetzelfde been. Het leek alsof het been dubbelklapte en het horrorscenario schoot direct door m'n hoofd", blikt Van Es terug in De Telegraaf. "Ik had het even heel lastig, maar gelukkig had ik de juiste mensen om me heen die de juiste dingen zeiden. In de tweede helft durfde ik er gewoon weer in te kletsen."

Van Es kon na afloop niet bevatten dat ze nu Europees kampioen is. "Ik heb keihard gehuild na afloop", aldus de vleugelverdedigster, die tijdens het toernooi op één kamer sliep met uitblinkster Lieke Martens. "Vooral de afgelopen nachten hebben we amper geslapen. We probeerden het steeds, maar het lukte gewoon niet. We waren de hele avond aan het praten over van alles. We wilden Nederland zó graag laten zien dat vrouwen kunnen voetballen. En we hebben het gewoon geflikt! Zó mooi!"

Foto: Sportfoto-oost

Overzicht

Reacties (4)

 • Avatar
  Potje - 7 augustus 2017 om 11:30

  Ik wil ook wel op een kamer met Lieke

 • Avatar
  Ik - 7 augustus 2017 om 11:33

  Ikzeg. Dat hebben jullie zeker laten zien. Ik ben jullie allemaal er heel dankbaar voor. Dat er weer eindelijk een kampioen is . Ja ik heb weer genoten. Ik wist al langer dat dames ook kunnen voetballen. Maar nu heel Europa en er om heen. Bedankt dames. Bedankt hiervoor.

 • Avatar
  Ik - 7 augustus 2017 om 11:36
  Potje zegt:

  Ik wil ook wel op een kamer met Lieke

  Ikzeg. Potje. Lieke niet met jouw. Het is dames voetbal. U heeft alleen maar andere gedachten. Stop daar mee . En kijk is naar het voetbal van de dames. Daar kan je iets van leren. Niet meer en niet minder.

 • Avatar
  twente199 - 7 augustus 2017 om 12:15

  @ik
  haha

Nieuwe media