'Schitterende ambiance' in Grolsch Veste: ''Deze sfeer nog nooit meegemaakt''

07 augustus 2017 om 21:00 | Bron: RTV Oost 'Schitterende ambiance' in Grolsch Veste: ''Deze sfeer nog nooit meegemaakt''

De Oranje Leeuwinnen schreven gisterenavond sporthistorie: ze kroonden zich in Enschede tot Europees kampioen. FC Twente-speelster Renate Jansen kon het kort na de wedstrijd echter nog niet geloven.

"Dat besef komt denk ik pas veel later. Het is nog zo vroeg om echt te beseffen dat je Europees kampioen bent geworden. Straks als je vakantie hebt dring het denk ik pas echt tot je door", vertelt ze vlak na afloop van de finale in gesprek met RTV Oost. Ondanks dat Jansen niet in de basis stond, was ze enorm gespannen. "Ik kon niet stilzitten op de bank. Het was gigantisch spannend. Na de 4-2 viel alle spanning ervan af. Dan weet je dat het binnen is."

In een uitverkochte Grolsch Veste kon het ook haast niet misgaan. "Deze sfeer heb ik nog nooit meegemaakt. Het publiek was geweldig. Schitterend om in zo'n ambiance te voetballen", vervolgt de 26-jarige aanvalster, die nog een paar minuten mee mocht spelen. "Je moet het team energie geven. Dat kun je alleen maar doen door gas te geven en druk te zetten. In die zes minuten die ik gespeeld heb moet je zoiets kunnen geven."

De FC Twente Vrouwen zijn vandaag weer gestart met de training, ter voorbereiding op een nieuw seizoen in de Eredivisie Vrouwen. "Wij hebben nu nog eventjes vakantie. Dat hebben we nog niet gehad. Daarna kunnen we weer fris en fit begonnen aan een nieuw seizoen met de FC Twente Vrouwen", aldus Jansen.

Foto: Sportfoto-oost

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media