Van Wonderen blikt terug: ''Dat was wel het zetje dat ik nodig had''

09 augustus 2017 om 21:58 | Bron: De Gelderlander Van Wonderen blikt terug: ''Dat was wel het zetje dat ik nodig had''

Kees van Wonderen was jarenlang assistent-trainer bij FC Twente. De oud-speler van onder meer Feyenoord kwam in 2008 bij de club uit Enschede terecht.

Erik ten Hag, destijds hoofd opleidingen bij FC Twente, belde Van Wonderen op. "Hij vroeg of ik bij FC Twente in dezelfde rol als bij Bennekom wilde fungeren, als assistent dus. Heb ik toen gedaan, acht jaar lang", vertelt Van Wonderen in gesprek met De Gelderlander.

Daarna vond hij het tijd om eigen benen te staan en ging hij aan de slag bij de KNVB. "Bij Oranje onder de 17 en onder 18 was ik voor het eerst geen assistent meer, maar hoofdtrainer. Dat was wel het zetje dat ik nodig had en het moment waarop ik écht enthousiast werd over het trainersvak", geeft hij aan. "Het duurde inderdaad allemaal even, maar vanaf toen heb ik het vak volledig omarmd."

Van Wonderen ontwikkelt zich volop als trainer. "Als trainer moet je veel disciplines beheersen. Ik ben wel iemand die zich focust op het tactische gedeelte. Ik vind het mooi om een écht team aan het werk te zien op het veld. De goede punten benutten en van de kwetsbare factoren bij de tegenstander profiteren. Daar was ik als voetballer al veel mee bezig en dat komt ook nu weer bovendrijven. Ik vind het belangrijk en het ligt mij", besluit hij.

Foto: Sportfoto-oost

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  Huybrechts - 9 augustus 2017 om 22:41

  Off topic, app beheerder, kunnen jullie de agenda eens vullen aub....zondag begint het al!

 • Avatar
  mcdummels - 9 augustus 2017 om 22:57
  Huybrechts zegt:

  Off topic, app beheerder, kunnen jullie de agenda eens vullen aub....zondag begint het al!

  Je kan het speelschema van Twente ook gewoon googelen, hè?

 • Avatar
  Huybrechts - 10 augustus 2017 om 06:42
  mcdummels zegt:

  Je kan het speelschema van Twente ook gewoon googelen, hè?

  Ja dat kan uiterraard, maar deze app heb je binnen handbereik en er staat Agenda in deze app, vul hem dan ook gewaoon waarvoor die bedoeld is

Nieuwe media