FC Twente doet wat het moet doen: ''Missie geslaagd, inpakken en wegwezen''

21 september 2017 om 08:46 | Bron: TC Tubantia FC Twente doet wat het moet doen: ''Missie geslaagd, inpakken en wegwezen''

FC Twente boekte woensdagavond een zakelijke overwinning op derdedivisionist ONS Sneek (1-3) en daarmee is het meeste wel gezegd over het KNVB Bekerduel. De ambiance in Friesland liet te wensen over en journalist Leon ten Voorde was na afloop van het duel dan ook snel vertrokken.

"Dat veld... zelfs als je met de beste bedoelingen naar Sneek bent gereisd, weet je na een stap al: dit wordt niet onze avond. Op beton kun je niet zaaien, niet oogsten. Alleen overleven. Dat doet FC Twente tegen ONS en dus zit de club vanavond voor het eerst sinds twee jaar weer eens in de koker als er voor de tweede ronde wordt geloot. Missie geslaagd, inpakken en wegwezen", zo schrijft Leon ten Voorde daags na de wedstrijd in de TC Tubantia.

"De ondergrond is niet het enige beletsel, want het duel wordt ook nog eens gespeeld onder een stel schemerlampen. Om nog een beetje licht te brengen in de Friese duisternis heeft de club de lampen op het aanpalende veld er maar bij aangestoken", zo gaat hij verder. "Het is dat de 180 Twente-supporters zich af en toe nog laten horen en wat fakkels hebben meegenomen, anders zou je niet doorhebben dat dit een grote wedstrijd is in de geschiedenis van de plaatselijke ONS." 

Over het niveau van de wedstrijd laat Ten Voorde zich niet uit. "Van een eerlijke beoordeling kan geen sprake zijn. Goed, normaal voetbal is niet mogelijk in deze omgeving. Zet Real Madrid in Sneek neer en ook de koningen van het voetbal veranderen plots in aardse stervelingen. Twente doet z'n plicht, met horten en stoten en zonder enige glans, maar op weg naar het duel tegen FC Groningen hoeft de ploeg in elk geval geen overwerk te verrichten."

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  nfear - 21 september 2017 om 10:05

  Hoe kan dat? Hij schrijft is iets positiefs 😂

 • Avatar
  Martin0465 - 21 september 2017 om 10:35
  nfear zegt:

  Hoe kan dat? Hij schrijft is iets positiefs 😂

  Ik dacht precies het zelfde

 • Avatar
  tukkerpride1970 - 21 september 2017 om 10:51

  Hij is ingetogen klinkt zelfs iets wat aangeslagen was natuurlijk naar ons sneek afgereisd in de hoop zijn positieve teksten vervolg te kunnen geven!

  Winnen ze weer onder slechte omstandigheden daar gaat zijn journalistieke toekomst😂

Nieuwe media