''Na de 1-0 was ik heel benieuwd naar de reactie van de groep''

02 oktober 2017 om 19:09 | Bron: FC Twente ''Na de 1-0 was ik heel benieuwd naar de reactie van de groep''

Jong FC Twente speelde zaterdagmiddag in Hengelo met 1-1 gelijk tegen het beloftenteam van Almere City. Trainer Dennis Demmers, die Jonathan Frimann in blessuretijd de gelijkmaker zag scoren, kampte na afloop met gemengde gevoelens.

“Ik ben zowel tevreden als niet tevreden”, legt de oefenmeester uit op de clubsite. “We begonnen heel goed aan de wedstrijd. Binnen twaalf minuten hadden we drie goede kansen. Jong Almere speelde voornamelijk de lange bal. Wij probeerden voetballend een veldoverwicht af te dwingen. De hele eerste helft hadden we ook het overwicht. Dat betaalde zich alleen niet uit in doelpunten", aldus Demmers. 

"Almere loerde op de omschakeling en van daaruit kregen ze vlak voor rust een grote kans", blikt hij terug. "Een speler van hen ging alleen op het doel af. Die poging pakte Drommel goed. In de tweede helft was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Almere wilde hoog druk zetten en daar speelden wij ons onderuit. Alleen wij verspeelden een bal en hun eerste kans na rust ging erin. Dat was heel zuur. Daarvoor pakte de keeper van hen nog goed een inzet van Oosterwijk." 

“Na de 1-0 was ik heel benieuwd naar de reactie van de groep", vervolgt Demmers. "Ze zijn keihard blijven knokken en in de blessuretijd maken we alsnog uit een corner gelijk. We speelden op dat moment alles of niets. Zelfs Joel Drommel was bij de corner mee naar voren. Ik ben tevreden over de inzet. Het was wel wat slordig en vooral voorin hadden we te veel balverlies. Het is uiteindelijk teleurstellend dat we onszelf niet voldoende hebben beloond tegen Almere.”

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media