''Bij FC Twente trainden we vier keer minder in de week''

02 oktober 2017 om 22:48 | Bron: De Stentor ''Bij FC Twente trainden we vier keer minder in de week''

Danique Kerkdijk speelt sinds dit seizoen in Engeland voor Bristol City. De 21-jarige verdedigster, die vorig seizoen nog onder contract stond bij de FC Twente Vrouwen, heeft het uitstekend naar haar zin bij haar nieuwe club en moet flink aan de bak. 

"We melden ons om tien uur bij de club voor de eerste training. Daarna is het lunchen om vervolgens 's middags nog een training af te werken of het krachthonk in te gaan", vertelt ze in gesprek met de Stentor. "Daarna zijn we vrij, ga ik naar huis en maken we het gezellig met een paar speelsters waarmee ik samenwoon. Koken of op de bank. Geen spectaculaire dingen hoor, vooral veel rust nemen. Ik heb de stad al even verkend hier. Aan het begin heb ik een rondleiding gehad, maar misschien heb ik de helft van Bristol pas gezien. Een mooie, moderne stad", aldus Kerkdijk.

"Mijn ouders komen eind oktober hier naar toe, dan ga ik vast meer zien", vervolgt ze. "Ik mis mijn familie wel heel erg. Het voordeel is dat in deze competitie het makkelijk is om eenmaal per maand toch even naar huis te gaan. Pak ik het vliegtuig en ben ik zo thuis", aldus Kerkdijk, die in het begin wel even moest wennen aan het nieuwe ritme. "Bij FC Twente trainden we vier keer minder in de week. Maar ik heb het goed opgepakt, had meer moeite verwacht. Ik ben nu fullprof en heb dan ook de volledige focus op het voetbal. Dat scheelt wel. Je hoeft verder over niets in te zitten en kan dus rust pakken wanneer dat nodig is.''

 

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    twentegoal - 3 oktober 2017 om 07:53

    het moderne bristol... the place to be 😩😩

  • Avatar
    Ik - 3 oktober 2017 om 08:03

    Ikzeg. Is dit nu niet super. De dames hebben het daar toch ook super. Dan vraag ik mij af , wij Nederland staan altijd met de neus overal, voor aan. Maar als het om dames voetbal gaat. Dan staan wij helemaal onderaan.

Nieuwe media