Eenzaam jaar bij FC Twente: ''Was te gefrustreerd om mijn huis te verlaten''

03 oktober 2017 om 12:08 | Bron: ELF Voetbal Magazine Eenzaam jaar bij FC Twente: ''Was te gefrustreerd om mijn huis te verlaten''

Thomas Agyepong maakte op jonge leeftijd de overstap van de Right to Dream Academy in Ghana naar de Engelse topclub Manchester City. De vleugelaanvaller, die in het seizoen 2015/2016 bij FC Twente werd gestald, moest flink wennen in Europa.

"De taal vormde geen probleem; de cultuur en de temperatuur daarentegen... Als het koud was, had ik geen zin om te voetballen. Ik was zo gewend aan de zon", blikt Agyepong terug in ELF Voetbal Magazine. "Daarnaast voelde ik me vaak alleen. Ik zat wel in eeen gastgezin, maar dat is toch niet hetzelfde als je eigen familie."

Bij FC Twente werd zijn gevoel niet veel beter. "Toen ik bij daar op de bank belandde, was er helemaal niemand thuis om erover te praten", geeft hij aan. "Zat ik daar in een leeg appartement... Op de club sprak Ted van Leeuwen vaak met mij; hij heeft mij enorm geholpen tijdens dat jaar. Maar ja, hoeveel uur op een dag ben je nu op de club? Je bent veel vaker thuis. En daar was alles moeilijker."

Agyepong speelt dit seizoen op huurbasis bij NAC Breda. "Bij NAC heb ik het plezier in het voetbal hervonden en daardoor voel ik me ook buiten het veld vrijer. Bij FC Twente was ik te gefrustreerd om mijn huis te verlaten, dat is nu voorbij", aldus Agyepong. "Ik kan mij op het voetbal focussen en wil een basisplaats afdwingen. Mijn doel is om NAC dit seizoen voor de Eredivisie te behouden."

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    PaRaDoX - 3 oktober 2017 om 12:56

    Tja, wat verwachten jonge spelers wanneer zij op een (veel te) jonge leeftijd voor het grotere geld kiezen bij een club in Engeland? Dat zij op een tropisch eiland gaan voetballen? Leren zij dan niet dat het in Engeland heel vaak regent....en dat Nederland ook geen land is waar veelal de zon schijnt? ;)

  • Avatar
    Enschede78 - 3 oktober 2017 om 19:08

    Wie is dit? o_O

Nieuwe media