BREAKING | FC Twente presenteert jaarcijfers: miniem verlies

04 oktober 2017 om 07:07 | Bron: FC Twente en TC Tubantia BREAKING | FC Twente presenteert jaarcijfers: miniem verlies

FC Twente heeft vandaag de jaarcijfers over het seizoen 2016/2017 gepresenteerd. De club uit Enschede heeft over het vorige boekjaar een miniem verlies geleden, zo laat FC Twente weten op de officiële website.

"In het vorige boekjaar – 15/16 – kon FC Twente een winst van 7,9 miljoen euro presenteren, maar dat had toen alles te maken met de kwijtscheldingen van leningen en rentes van in totaal 14,3 miljoen euro", nuanceert financieel en operationeel directeur Erik Velderman de zwarte cijfers van vorig jaar. "Dit boekjaar sluiten we af met een klein verlies van 145.000 euro." De transfer van Hakim Ziyech (zo'n acht miljoen euro) was een flinke financiële meevaller.

FC Twente ging vorig jaar nog uit van een brutowinst van 1,4 miljoen euro, maar dat is niet gehaald. Dat is te wijten aan de miljoenen die FC Twente gereserveerd heeft voor de claim van de Belastingdienst en het afkopen van dure contracten, zoals van Kyle Ebecilio en Tim Hölscher. "We hebben bijvoorbeeld een flinke som geld betaald aan de afkoop van een aantal spelers. Dat past ook binnen een verdere normalisering van de salarishuishouding binnen de spelersgroep. De daling van personeelskosten bedraagt in totaal 3,9 miljoen euro", aldus Velderman.

FC Twente heeft de afgelopen jaren flink moeten saneren, zo blijkt uit de jaarcijfers. Door minder inkomsten uit sponsoring daalden daarna de inkomsten met 1,8 miljoen euro tot 29,4 miljoen. De schuldsaneringsoperatie heeft er wel voor gezorgd dat de totale schuld is gedaald van 77 naar 61 miljoen euro. Van die 61 miljoen schuld is 39 miljoen langlopend. Over 48 miljoen van de schuld moet rente worden betaald. De rentelast voor de club bedraagt 25 jaar lang anderhalf miljoen euro per jaar, zo meldt TC Tubantia.

Overzicht

Reacties (2)

 • Avatar
  Marc88 - 4 oktober 2017 om 10:32

  Hadden we geen 11 miljoen voor Ziyech gekregen of is het 8 + 3 aan eventuele bonussen?

 • Avatar
  rootje85 - 4 oktober 2017 om 10:39
  Marc88 zegt:

  Hadden we geen 11 miljoen voor Ziyech gekregen of is het 8 + 3 aan eventuele bonussen?

  11 miljoen maar moest nog wel percentage voor Heerenveen en ziyech af.

Nieuwe media